Milyen gyakran cserélitek ezeket a háztartásban?
A fogkefét havi szinten, vagy közvetlenül betegség után cserélem. A mosogató szivacsot is 2-3 használat után lehetőség szerint leváltom. Mindkettővel kapcsolatban az a problémám, hogy nagyon jó kis közeget biztosít a baciknak, vagy legalábbis én így gondolom.
Ezzel szemben van olyan ismerősöm, aki az albérletbe költözése óta (8 hónapja) nem cserélt fogkefét. Ő a mosogató szivacsot is akkor dobja ki, ha már büdös. Nem igénytelen, egyszerűen csak az a véleménye, hogy pazarlás ezeket a használati tárgyakat gyakran cserélni.
Nyilván a neten lehet találni ilyen-olyan ajánlásokat, hogy mikor kellene ezeket a dolgokat kidobni, de engem inkább az érdekelne, hogy másoknak mi a szokása ezzel kapcsolatban. :D
Elektromos fogkefém van és a kefét akkor dobom ki, amikor már veszít a formájából. Viszont általában hetente egy éjszakát fertőtlenítőben van.
Mosogatószivacs?
Mosogatógépem van, a szivaccsal csak üvegpoharakat mosogatok, mert azokat nem teszem gépbe.
Viszont 2-3 használat után kidobni a szivacsot teljesen felesleges. Elég, ha konyhai Flóraszeptet, vagy Sanytolt rápöttyintesz, átnyomkodod és tökéletes. Nekem azok a teljesen merev, új szivacsok nem is jönnek be, szeretem, amikor már kicsit használt.
A kicsi szivacsot sem szeretem, hanem a Lidl-s nagyobbat használom. Viszont pultot, tűzhelyet nem törölgetek, csak mosogatok vele.
Életemben nem volt büdös a szivacsom, pedig 20 évig mosogattam kézzel.
Fogkefém olyan, hogy jelzi ha fejet kell cserélni. Mosogatógépem van, szivaccsal ritkán mosogatok.
Valahol a két véglet között kell megtalálni az egyensúlyt. :)
a fogkefe nálam elmegy 2 hónapot, akkor cserélem amikor érzem, hogy túl puha.
A szivacs is kb. 1 hónap, de kézzel nagyon keveset mosogatok, ott a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!