Toll töltetű mellény mosása?
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy 75% toll töltetű mellényt hogyan lehetne legjobban kimosni? Mosógépemen 15 fokos a legalacsonyabb hőfok, ezen, vagy 30 fokon mossam? Folyékony mosószer, oké, öblítés, oké, teniszlabdát is teszek be mellé, oké, de centrifugázás mekkora fordulaton max??
És legnagyobb kérdés, vállfán szárítsam, vagy fektetve? Köszönöm, ha valaki segít.
Létezik kímélő program azon. 30 (max40 fok) on érdemes mosni. Jobb a hozzávaló mosószer, mert nem tapasztja össze a szálakat, és jobban megmarad a szigetelőképessége. Öblítő felejtős, mert nem jó hozzá. 2-3 teniszlabda, hogy ne csomósodjon a toll.
Centrizni alacsony fordulaton. ha nincs szárítógép, akkor elég macera állandóan rázogatni, forgatni.
De létezik bevarrt cimke a ruhákban, ami ad támpontot. És rákeresve, mint írták egyszerűen megtalálható.
Nyugodtan kimoshatod valami kímélő mosással. Óvatosan centrifugázva. A nagy stressz a szárítás. Lehet szárítógépben teniszlabdákkal, vagy fektetve, de folyamatos forgatás, rázogatás mellett, hogy a toll fellazuljon. Ezt amúgy legjobb tavasszal-nyáron szeles meleg időben csinálni.
Én egyszer mostam itthon tollkabátot, aztán két napig rázogattam, soha többet. Inkább kifizetem a tisztítót.
Köszönöm a válaszokat, egyesnek üzenem, googleval kezdtem, de mivel ahány oldal, annyi verzió, gondoltam, ha már egyszer regisztrált tag vagyok itt, miért ne kerdezném meg mások tapasztalatait? Kár volt pazarolnod az időd a flegma válaszoddal.
Másodiknak, köszi, van benne bevarrt címke, de annyit ír, 30fok, kímélő, és centrifugázni lehet teniszlabdákkal.
Azert is kérdeztem itt, hátha valakinek van bevált gyakorlott módszere, ilyesmi.
Van szárítógépem, de lehet inkább valóban tisztítóba viszem el.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!