Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Toll töltetű mellény mosása?

Toll töltetű mellény mosása?

Figyelt kérdés

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy 75% toll töltetű mellényt hogyan lehetne legjobban kimosni? Mosógépemen 15 fokos a legalacsonyabb hőfok, ezen, vagy 30 fokon mossam? Folyékony mosószer, oké, öblítés, oké, teniszlabdát is teszek be mellé, oké, de centrifugázás mekkora fordulaton max??

És legnagyobb kérdés, vállfán szárítsam, vagy fektetve? Köszönöm, ha valaki segít.

2019. dec. 13. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Én sem tudtam, de aztán rákerestem a Google-el, és már tudom.
2019. dec. 13. 12:19
 2/6 anonim ***** válasza:
53%

Létezik kímélő program azon. 30 (max40 fok) on érdemes mosni. Jobb a hozzávaló mosószer, mert nem tapasztja össze a szálakat, és jobban megmarad a szigetelőképessége. Öblítő felejtős, mert nem jó hozzá. 2-3 teniszlabda, hogy ne csomósodjon a toll.

Centrizni alacsony fordulaton. ha nincs szárítógép, akkor elég macera állandóan rázogatni, forgatni.

De létezik bevarrt cimke a ruhákban, ami ad támpontot. És rákeresve, mint írták egyszerűen megtalálható.

[link]

2019. dec. 13. 12:39
 3/6 anonim ***** válasza:
73%
Kézzel kádban, tálcában vagy nagy lavórban, óvatos pacskolással, inkább csak langyos víz és semleges mosószer. víztelenítés öblítések között is kézi nyomogatással. Centrifugálás csak minimálisan, addig, míg a víz zöme annyira kicsurog, hogy utána már nem csepeg, ha felakasztod. Mosógép kerülendő, ha még használni is akarod mosás után.
2019. dec. 13. 13:15
 4/6 anonim ***** válasza:
80%

Nyugodtan kimoshatod valami kímélő mosással. Óvatosan centrifugázva. A nagy stressz a szárítás. Lehet szárítógépben teniszlabdákkal, vagy fektetve, de folyamatos forgatás, rázogatás mellett, hogy a toll fellazuljon. Ezt amúgy legjobb tavasszal-nyáron szeles meleg időben csinálni.

Én egyszer mostam itthon tollkabátot, aztán két napig rázogattam, soha többet. Inkább kifizetem a tisztítót.

2019. dec. 13. 16:35
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, egyesnek üzenem, googleval kezdtem, de mivel ahány oldal, annyi verzió, gondoltam, ha már egyszer regisztrált tag vagyok itt, miért ne kerdezném meg mások tapasztalatait? Kár volt pazarolnod az időd a flegma válaszoddal.

Másodiknak, köszi, van benne bevarrt címke, de annyit ír, 30fok, kímélő, és centrifugázni lehet teniszlabdákkal.

Azert is kérdeztem itt, hátha valakinek van bevált gyakorlott módszere, ilyesmi.

Van szárítógépem, de lehet inkább valóban tisztítóba viszem el.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

2019. dec. 14. 00:41
 6/6 anonim ***** válasza:
58%
A centrifugás teniszlabdának mi értelme? Kifeszül a ruha és csókolom. A szárítógépben volna értelme ott dobálódik, püföli.
2019. dec. 15. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!