Mivel lehetne az időtől (és talán a sok dohányzástól) megbarnult márványlapokat kifehéríteni?
Van négy nagyon régi és gyönyörűen erezett márványlapunk, amelyekből hármat a régi tulajdonos a radiátorok tetején tartott. A negyedik szép fehér maradt, de a többi elbarnásodott. Az is lehet, hogy a melegtől.
Szeretnénk a többit is visszafehéríteni. Ismertek erre valami eljárást?
Elöször is egész biztos, hamar jön valaki a citromlé/ecet vagy hasonló savas tisztítószer-ötlettel, ezt még véletlen se próbáld ki, mert oldja a márványt!!!
Másodszor szerintem a legjobb ötlet az lenne, ha megkeresnél egy márvánnyal foglalkozó szakembert, és öt kérnéd fel a tisztításra, mert a márvány nagyon kényes, a tisztítószerek többségé tönkreteszi. Akik márvánnyal dolgoznak, azoknak vannak kifejezetten olyan szerek, amikkel a márvány anyagából is ki lehet tisztítani a különbözö szennyezödéseket, de ezt csak szakemberek tudják rendesen megcsinálni.
Én sem gondoltam ecetre vagy citromra.
Köszönöm az eddigi válaszokat, de nem Magyarországon élek. Az Obi valami barkácsolóknak való bolthálózat, ugye? Megnézem az itteniekben, elég sok van belőlük.
Persze hogy létezik a hipó! Ki fogom próbálni az egyik alsó részén, és ha hatásos, rámegyek az egészre.
Köszönöm szépen, tényleg ez lenne a legegyszerűbb!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!