A szárítógép mennyire energiapazarló, ha az összehasonlítási alap a napokig tartó extra fűtés?
Olvastam hogy pl. a mosogatógép még energiát is spórol, takarékosabb ha az dolgozik, mintha kézzel mosogatnék.
A szárítógéppel mi a helyzet?
Mármint persze, 1-2 óráig áramot használ. Na de ha azt vesszük, hogy szárítógép nélkül télen napokig jobban kellene fűteni a lakást hogy száradjanak a ruhák, azzal gázt/fát/villanyt/egyebet kell használni sokkal nagyobb mennyiségben...
Röviden: mennyire "zöld" egy szárítógép energiafelhasználás szempontjából a teregetéshez képest?
(Tegyük fel, hogy a szárítógépünk egy új, energiatakarékos modell és a fűtésünk is átlagos-korszerű rendszer.)
Hát, ha kis lakásotok van és még extrán fűteni is kell, akkor biztosan megéri. Sokaknak van, barátoknál, anyunál, tesóméknál is, mindannyian szeretik és egyiküket sem hallottam panaszkodni, hogy extra költségük lenne miatta. Pláne, mivel a vasalást szinte teljesen ki lehet vele küszöbölni és az is energia, szártógép után már csak az extra kényes repi ruhákat kell vasalni. Minden mosási napon pluszban fűteni biztosan költségesebb, mint bekapcsolni egy energiatakarékos szárítógépet, ami után általában már a vasalást is megspórolod. Persze ki tudod számolni, ha nézel egy hozzávetőleges teljesítményt egy modellnél a neten, nyilván csak akkor, ha tudod mennyi az a plusz fűtési költség kb, ami a szárítások alkalmával keletkezik egy hónapban. Esetleg ezt olvastad már?:
Én amikor mosodában dolgoztam, akkor gondoltam, hogy veszek egyet.
Mindig is idegesítettek a szárítók, ha vendég jön, el kéne pakolni, ha nem jön vendég, napokig lusta vagyok leszedni, plusz a lakás is kicsi.
Én örülök, hogy megvettem, bár egy profi modellnél jóval lassabban szárít! Kb. 2,5 óra, mire megszárad egy mosásnyi nekem, és nem túl halk! Szó ha van lehetőség, olyan helyre tedd, ahol be tudod rá csukni az ajtót, illetve én akkorra szoktam a szárítást időzíteni, ha nem vagyok otthon.
Nem fogyaszt túl sokat szerintem, és engem kárpótol a kisebb helyigény miatt, plusz egyszerűbbé teszi az életem.
Ja, már megvan a gép. :)
Az allergiám miatt szinte kötelező....
Csak kíváncsi vagyok, hogy mennyire környezetbarát megoldás.
Én nem az anyagiak miatt vettem, így azt nem tudom neked megmondani.
De ma is 2 adagot szárítottam, és bár nem tudom pontosan, mekkora a tartály, legalább 2 literesre saccolom.
Még le is állt, mert tele volt a tartály, kiborítottam, utána folytatta a programot.
Tehát a 2 szárításból kb 5 liter víz keletkezett, ami hagyományos teregetésnél a ház légterében landolt volna.
Aki valaha is találkozott penésszel, az tudja, mit jelent ez, és bármit megtesz az elkerüléséért.
Mi állandóan penészedtünk, mikor bentre teregettem, aztán 2-3 éve már télen is csak kintre teregettem, és nagyon sokat jelentett. Az ablakokon meg állt a víz minden reggelre.
Az, hogy vizesednek a falak, festeni kell, penészölőt kell venni, és beszívod a tüdődbe a penészt, szerintem sokkal rosszabb, mint heti 2kWh-val többet elhasználni.
Remélem, bevált a géped, én nem bántam meg az enyémet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!