Mit lehet tenni a penészes falak ellen?
Saroklakásban lakom, földszinten. Mióta beköszöntött a nedves, nyálkás, esős idő folyamatosan párás a lakás. Azzal még nem is lenne gond, de a fal a szobákban, az előszobában szintén a fal és a járólap penészedik. Illetve a konyhában minden áldott reggelre csupa víz a konyhapult és az ablakok. Szerintetek mit lehetne tenni a penész ellen? Szódabikarbónás vízzel már áttöröltem a falakat, valamint a járólapra erős tisztítószert fújtam (a kezemet hamarabb szétkapta gumikesztyűn keresztül, mint hogy a penészt lehozza), de semmit nem ért.
Gondoltam már arra is, hogy veszek kis páraelszívókat és teszek minden helyiségbe, de nem tudom milyen lenne a megfelelő. Valakinek van bevált márka, ami ténylegesen használ?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem vegyél egy páramérő órát. Gyakori szellőztetés, főleg főzéskor, mosáskor és zuhanyzáskor. Ha megoldható, akkor legyen mindig bukóra nyitva az ablak, bár ez földszinten lehet, hogy nem szerencsés.
De az is lehet hogy nem a benti tevékenységektől penészedsz, hanem mert nedvesek a falaid, rossz szigetelés, talajvíz, akármi miatt, akkor viszont azt a problémát kell megoldani.
"a konyhában minden áldott reggelre csupa víz a konyhapult és az ablakok"
Már ne is haragudjál, de itt komoly bajok vannak!
Először azt kellene megszüntetni és csak utána a penészt.
Hívjál egy szakembert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!