Álló vezeték nélküli porszívót vennék de félek gyengék Melyik típusú az erős szívóerejű?
Dyson ami a legerősebb. 120 ezer forint környékén van az alapmodell.
Nekem van egy Bosch vezetéknélküli állóporszívóm de inkább söprőgépnek hívom. Átszaladni vele a házon két porszívózás között tökéletes, de takarításra, igazi porszívózásra alkalmatlan. Viszont a keféjének köszönhetően a hosszúszálú szőnyeget szebben kiporszívózza mint a sima porszívó. A többi márkával kapcsoltban: egy barátomnak Electrolux állóporszívója van szintén hasonló tapasztalatokkal van mint én. Anyukámnak kint Bécsben egy Dyson állóporszívója van, na az tényleg porszívó. Legalább olyan erősen szív mint egy porszákos/porzsáknélküli modell, viszont nagyon borsos az ára.
EERC70EB ezt a típust vettem, de ezzel a kialakítással, szinte megegyező specifikációval található több típusszámú is.
Ennyi idő elteltével lehet van ennél jobb ár/érték arányú termék. A szőrt/hajat azt bizton állíthatom, hogy felszedi, nálunk is kutya, macska bejár a házba, egy porszívózás alkalmával tele van a tartály szőrrel (naponta van porszívózva), úgyhogy nem csak marketingduma a részükről az az állítás, hogy "hatékony állatszőr eltávolítás". Az is szempont volt, hogy töltőbázis legyen, ne rádugható töltő, mert így biztos, hogy a töltőre kerül a készülék használat után, gyak. az a helye, arra ráállítod és tölti a készüléket. A forgókefét néha tisztítani kell, mert arra is felcsavarodik a haj/szőr, de könnyen eltávolítható a kefe, egy körömvágó ollóval végigvágod, és leszeded róla, de az esetek elsöprő többségében kézzel is lehúzható róla (nőbarát a kialakítás, csak elhúzol egy reteszt és kivehető). Elhiszem, hogy jobb a Dyson, amit mások ajánlanak, attól függ, hogy mennyit szánsz erre, mert az erősen más árkategória. Arra tökéletes, hogy gyorsan áthaladsz a házon, napi takarításra szerintem teljesen megfelelő. 2 az 1-ben készülék (kivehető kisebb porszívó), így ülőgarnitúrát is könnyen lehet vele takarítani. A forgókefe érzékeli, ha valamiért megakad és ekkor leáll a készülék, de az leállított állapotban elforog, így lehúzható arról, amire sikerült feltekernie magát, emiatt kimondottan hosszú rojtú/szőrű szőnyegekre nem használható! (Állandóan le fog állni), szóval ilyeneket:
nem lehet vele takarítani, max. a kicsi készülékkel ill. rojtos szélű szőnyegeknél meg kell tanulni, hogy azon max. elhúzni lehet a készüléket, rátolni nem, mert akkor feltekeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!