Miért fúj ki port a porszívó?
Úgy használd, mintha vizet szívnál fel vele, tehát a könyv szerinti "WET" üzemre állítsd össze.
Önts az aljába kb. 3 liter vizet + 1 evőkanál ecetet és úgy porszívózz. A víz lesz a szűrő közeged. 1 hátránya lesz, mindig ki kell önteni porszívózás után és hagyni kell, hogy kipárologjon, pont mint a ruhák mosás után.
A tizenegyes válaszát hagyd figyelmen kívül.
Porzsákot vagy a gyári hengeres szűrőt kell hogy használj
(a hengeres szűrőnél ügyelj a rögzítőcsavarra)
Ha porszűrés nélkül használod a készüléked garancia vesztéssel járhat! Azonkívül csak nagyobb port csinálsz a lakásban mint volt.(roppant egészségtelen!)
Adtak hozzá.
Olvasd el a használati kézikönyvet! (legalább az ábrákat...)
De ha már így használtad légyszi vidd el egy szakműhelybe kitisztíttatni, mert amíg egy pici por van a készülék motorjában, műanyag házában addig "porlasztani" fogja neked a lakásban...
a habszivacs csak vizes, nedves anyagok felszívására jó. Ha teljesen pormentesen akarsz dolgozni, akkor szintetikus porzsák + gyári motorvédő papír szűrő.
A szintetikus porzsák sokkal tartósabb minta a papír, + szűrése is jobb.
valaki azt írta, hogy vizes üzemben a tartályba vizet tesz + ecetet. A vizet értem, de az ecetnek mi a szerepe?
A 12-es valami nő lehet.
A takarítógépek, vizes porszyvók motorja külön hűtéssel rendelkezik. Ha telibe kapja beszívással a vizet, akkor se lesz semmi baja, mert nem megy át a motor tekercsein a beszívott levegő. Ezeknek külön hűtésük vean. Be is foghatod a csövét, abszolút semmi baja nem lesz, és bár ez számodra teljesen hihetetlen, de teljesen üzemszerű állapot.
Az összes többi, ami átáramló hűtésű, az egytől egyig egy kalap szar, azok okádják magukból a kollektorzajt és a csapágyhangot, azok az üveghangon visítós szarok. Ezeket mindig cserélgetett porzsákkal kell használni, mert ha átmegy rajtuzk a por, akkormkinyírja a csapágyát és okádja maga mögött a port.
A vizes porszívó nem ilyen. A víz erősen lecsökkenti a szívászajt is. Nem űrtechnika, hanem tök egyszerű fizika.
Kedves 14-es !
Én a 12-es vagyok és nem nő...nagyon nem.
A por mocsok szösz hajszálak forgács (szűretlen levegő) teszi tönkre a motort, úgy hogy felrakódik a lapátzat élére balanszhibássá téve azt mely a csapágyazás és közvetve a motor meghibásodásához vezet. Ahogyan írtam garancia vesztés. És igen, külön hűtésű a nevezett olcsóbb fajta de nagy nevű gépben lévő motor, mivel párás levegő menne át a tekercsek között az életveszélyes lenne.
Megint a tizenkettes vagyok.
Nem űrtechnika, és bár számodra teljesen hihetetlen, de rajtad kívül is látott már belülről száraz/nedves porszívót.(lehet,hogy többet is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!