Mosógépből, mosás után kiszedett ruhák foltosak lettek,3 darab is, szürke "pöttyök" láthatóak az anyagon - mi okozta ezt, mit csináljak a mosógéppel? + Képek.
Nincsenek meg a képek.
De feltehetöen vagy a mosópor vagy az öblítö okozza.
A gépet mosd át magas höfokon tiszta vízzel, vagy valamennyi ecettel.
Utána kb fele-kétharmada mosószert adj csak a mosáshoz, mint amit írnak, és az öblítöt is vagy sokkal kevesebb mennyiségben add hozzá vagy teljesen hagyd ki.
Rozsda okozta foltnak tűnik. Nálunk is volt ilyen, sokáig el nem tudtam képzelni mi okozza, később kiderült, hogy a ruhaszárítóról itt-ott lejött a bevonat és a száradó ruha rozsdásodó fémmel való érintkezése okozza. Utána vállfára raktam száradni a világos ruhákat és nem fordult később elő.
Okozhatja szintén, ha a mosógépben fém rész rozsdásodik. Illetve ha valamelyik ruhán amivel együtt mostad rozsdásodásnak induló fém kiegészítő volt.
Folteltávolítóval kiszedhető, ez pl rozsdafolthoz is jó:
Köszönöm az eddigieket!
Nem használunk bolti öblítőt és mosóport.
Mosószódával mosunk és vízben oldott citromsavval öblítünk.
Amikor szintetikusat mosok, akkor Tandil nevű folyékony mosószert használok.
A mosógép 7 hónapos és elvileg minden alkatrésze rozsdamentes.
Lehet, hogy rozsdának tűnik a fényképeken a folt, de ahogy szabad szemmel látom, inkább szürkének látszik, nem vörösesbarnának.
Arra én is gondoltam már, hogy a Tandil mennyiségét csökkentsem.
A ruhákat kb. 10 éve vállfán szárítom.
Szóval nem tudom, mi lehetett ez, lehet, hogy a Tandil rakódott le és egy másik, mosószódás mosás pedig feloldotta a lerakódást... de ha van még tipp, írjatok. Penész nem lehet?
A folteltávolító tippet is nagyon köszönöm, mert nátrium-perkarbonátot már használtam, igaz, nem közvetlenül a foltokra, hanem áztatással - így nem tűntek el a pöttyök. :-(
Mindenkinek ment a zöld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!