Elelmiszermoly segitseg?!
*kis
Es bocsi az ekezetek miatt.
Help. Hilfe.
Öt dolgot kell kerülni egy spájzban: sötét, meleg, nyirkos, kinyitott, halmozott. Mindent jó minőségű csatos üvegben kell tárolni, ne legyen semmi elöl amibe belemászhatnak. A nyitottnál még az is jobb, ha nejlonzacskóban vannak a ritkábban használt dolgok, de érdemes inkább csatosüvegeket venni.
A spejz mindig legyen hűvös, de ne legyen párás.
A zárt polcokat, szekrényeket kerülni kell, a legjobb a salgó rendszerű, ahova mindenhonnan beszűrődik a természetes fény. Minél nagyobb ablak, annál több a fény, amit a kártevők nem szeretnek.
Nem kell egyszerre megvenni 10 kiló lisztet vagy 6 ugyanolyan fűszert, mert az csak a kártevőknek kedvez.
Az ablakra menjen apró lyukú fix szúnyogháló, hogy a berepülő rovarokat távol tartsa.
A boltban vett lisztféléket nézd át tárolás előtt, nem fertőzöttek -e. Ez különösen igaz a bioboltokban vett árura, ahonnan gyakran egész rovarkolóniát hurcolsz be a konyhádba.
Amúgy, ha ez vigasztal én fél éve próbálom kiírtani őket
Még mindig van pár
Valami szállodából hoztam őket (heti 5 nap nem vagyok itthon), nincs itthon kaja, ami van az a hűtőben és mégis röpköd pár, már csak a papírszalvétát eszik, de csapdák most már nincsenek tele, csak 1-1 darab van, azok is picik és lassúak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!