Milyen hátrányom származna abból, ha a mosogató csaptelep alá nem szerelnék sarokszelepeket?
Adott esetben ,ha a fő elzárót még mozditani sem tudod,van más lehetőség is a vizet itt elzárni.
Ha ezek a csapok,10-15 évig nincsenek megmozditva,nagyon be tudnak állni .
...egy mozdulattal elzárod és addig nem is lesz a házban víz, amíg nem javítod meg az elromlott csaptelepet.
Ha ez netán 4 napos hétvégére esik, amikor pont minden szerelvénybolt zárva tart, nagy cumi lesz.
Nekem már vagy 15 éve így vannak bekötve és eddig még nem volt problémám.
Viszont nemrég vettem egy egykaros Mofém mosogató csaptelepet, annál garanciális előírás a szűrővel ellátott sarokszelepek használata. Azt nem tudom hiba esetén, hogy tudják bizonyítani a meglétét, de majd kiderül ha elromlik.
Nem spórolni akarok rajta, kedves utolsó. A sarokszelepeket már rég megvettem, ott figyelnek a műhely polcán. Csak valamiért idegenkedek minden olyan kötéstől, ahol a tömítést nem gyűrű szolgáltatja, hanem a menetre kell tekerni valami kafacot. Van itthon Loctite is, teflonszalag is, de rühellem őket. Tudom, hogy hülyeség, de egyszerűen kívül esnek a komfortzónámon. :-))
Közben egyébként rájöttem, hogy mindenképpen be kell szerelnem, mert a falikorong fél ", a csaptelep flexibilis csatlakozója pedig negyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!