Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kiküszöbölhető ez a probléma?

Kiküszöbölhető ez a probléma?

Figyelt kérdés

Egy cimbim dilemmában van..múlt héten vett egy házat,egyébként mindenhol rendben de az egyik 16 négyzetméteres szobában a mennyezet a közepe mélyebben van mint a szélek tehát úgymond hasa van,a szoba közepén fut végig a mestergerenda alatt,valószínűleg eleve így szarul csinálták meg,vasbeton mestergerenda van,nincs meghajolva legyengülve,és a mennyezeten sem látszik semmi,csak néhány apró hajszálrepedés,viszont nincs sérülés nyoma.Ő mindenképp szeretne holker díszléceket felrakni,így viszont nem lehet,mert ugye hogy nézne ki..Hosszú vízmértékkel,a mennyezet és az oldalfal találkozásánál a holkerban szoba közepétől a két széle felé húztunk ceruzával egy vonalat,a legmélyebb része a közepe a 0 a két szélénél a sarkokban 4-5-6 cm a differencia.A a szemben lévő falon szoba másik végében ez már kevesebb 2-3-4 cm.Hogy lehetne ezt a problémát kiküszöbölni?Gipszkartonozni emiatt nem szeretné az egész mennyezetet,megoldható vajon hogy a sarkokból kiindulva a közepe felé haladva vmilyen vakolóanyagot visz fel,előtte rabicháló stb..?Tehát azért kisebbre csökkenteni ezt a mértékű differenciát..

Csináltam gyorsan egy képet miről van szó,tehát kis túlzással erről:

[link]

2019. júl. 8. 16:57
 1/9 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy miből van a mennyezet??

Stukatúr??

2019. júl. 8. 18:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Sokkal egyszerűbb, gyorsabb egy direktfüggesztős álmennyezet, mint 6 centi vakolat... ami valószínüleg egyben esne a fejére :)
2019. júl. 8. 18:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Gondolom igen,a klasszikus sárfödém van rajta,a '80-as években épült.
2019. júl. 8. 18:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Mondták neki hogy gipszkartonozza le az egészet,gyorsabb,tisztább,olcsó..mások azt ajánlották hogy ne,mert penészedhet mögötte a mennyezet.
2019. júl. 8. 18:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Álmennyezet ezerszer jobb, bármit tehet bele..spotok stb.. Ráadásul a vakolat tuti meg fog repedezni.
2019. júl. 8. 19:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Én kérdeztem, hogy miből van a mennyezet.

Ha ki szeretnétek pótolni vízszintesre, azt a nagy + súlyt valószínűleg nem bírná el és egy váratlan pillanatban leszakadna.

A másik dolog, hogy gyaníthatóan a kivitelező kőműves nem csak a plafont b. szta el.

Valószínűleg nem található az egész házban egyetlen derékszög, függőleges és vízszintes rész sem.

Ezért marhára nem javasolnám a díszlécezést, mert az minden hibát ki fog hozni még jobban.

Vagyis még egy szavazat az álmennyezetre.

2019. júl. 8. 20:45
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,akkor javaslom neki a gipszkarton álmennyezetet..Én csőszerelő-lakatos vagyok,átnéztünk minden helyiséget,a többi rendben van mind a falak úgy a mennyezet,kis elhanyagolható eltérések vannak.Ennél az egy helyiségnél valószínűleg alaposan be voltak morzsolva..
2019. júl. 8. 20:52
 8/9 anonim ***** válasza:

+1 az álmennyezetre

A vakolatot nem is értem, hogy gondolja :D

2019. júl. 9. 09:11
 9/9 A kérdező kommentje:

Úgy hogy ő is én is,mindketten csak videon láttunk kőműveseket dolgozni..csak egy ötlet volt.

Ez most olyan mintha téged kőművesként odaállítanánk egy technológiai rajz elé,és akkor te fogod csinálni a kettes szakaszt,mérd ki,állítsd össze az izometriát,a raktárban találod a bogeneket,motoros,kézi szelepeket..érted..

2019. júl. 9. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!