Kiküszöbölhető ez a probléma?
Egy cimbim dilemmában van..múlt héten vett egy házat,egyébként mindenhol rendben de az egyik 16 négyzetméteres szobában a mennyezet a közepe mélyebben van mint a szélek tehát úgymond hasa van,a szoba közepén fut végig a mestergerenda alatt,valószínűleg eleve így szarul csinálták meg,vasbeton mestergerenda van,nincs meghajolva legyengülve,és a mennyezeten sem látszik semmi,csak néhány apró hajszálrepedés,viszont nincs sérülés nyoma.Ő mindenképp szeretne holker díszléceket felrakni,így viszont nem lehet,mert ugye hogy nézne ki..Hosszú vízmértékkel,a mennyezet és az oldalfal találkozásánál a holkerban szoba közepétől a két széle felé húztunk ceruzával egy vonalat,a legmélyebb része a közepe a 0 a két szélénél a sarkokban 4-5-6 cm a differencia.A a szemben lévő falon szoba másik végében ez már kevesebb 2-3-4 cm.Hogy lehetne ezt a problémát kiküszöbölni?Gipszkartonozni emiatt nem szeretné az egész mennyezetet,megoldható vajon hogy a sarkokból kiindulva a közepe felé haladva vmilyen vakolóanyagot visz fel,előtte rabicháló stb..?Tehát azért kisebbre csökkenteni ezt a mértékű differenciát..
Csináltam gyorsan egy képet miről van szó,tehát kis túlzással erről:
Kérdés, hogy miből van a mennyezet??
Stukatúr??
Én kérdeztem, hogy miből van a mennyezet.
Ha ki szeretnétek pótolni vízszintesre, azt a nagy + súlyt valószínűleg nem bírná el és egy váratlan pillanatban leszakadna.
A másik dolog, hogy gyaníthatóan a kivitelező kőműves nem csak a plafont b. szta el.
Valószínűleg nem található az egész házban egyetlen derékszög, függőleges és vízszintes rész sem.
Ezért marhára nem javasolnám a díszlécezést, mert az minden hibát ki fog hozni még jobban.
Vagyis még egy szavazat az álmennyezetre.
+1 az álmennyezetre
A vakolatot nem is értem, hogy gondolja :D
Úgy hogy ő is én is,mindketten csak videon láttunk kőműveseket dolgozni..csak egy ötlet volt.
Ez most olyan mintha téged kőművesként odaállítanánk egy technológiai rajz elé,és akkor te fogod csinálni a kettes szakaszt,mérd ki,állítsd össze az izometriát,a raktárban találod a bogeneket,motoros,kézi szelepeket..érted..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!