Lefolyó szellőztető felújításkor? Hosszabban lent
Egy emeletes ház Felső szintjére kerül egy fürdőszoba wécével melyhez lefolyó szellőzőt szeretnék kialakítani kérdésem a következő hogy a zuhany kifolyócsövére Csatlakoztatható e és ezáltal a tetőre elvihető e,a másik kérdés hogy elég lesz egy csőr vagy kell egy beszívó cső is
Mint az ábra mutatja
Hogy a viz akadálytalanul folyjon.
Egyik ismerősnél nincs szellőztető és az emeletről nehezen megy le a viz egy idô után.
Gondolom a vaakum miatt
De javitsatok ki ha tévedek.
"az emeletről nehezen megy le a viz"
Kb. 30 éves a kétszintes házunk, de nálunk működik még a gravitáció...
Dugulásuk tuti nincs,kontrás cső alatt ha egy hajtást/könyéket/csavart értesz (remélem érthetően és nem hülyeséget irtam) akkor az előfordulhat.
Egyébként a szellőztető akkor mire való,mikor szükséges?
Kontrás akkor, ha lejtés helyett emelkedik a cső. 3% a normális lejtés, ha rosszul csinálják meg és emelkedik kicsit. Akkor is elmegy a szennyvíz, csak nehezebben és könnyebben kialakulhat dugulás is. Ha túl nagy a lejtés az se jó, a folyadék gyorsan elfolyik, a szilárd meg ott marad.
Szellőztetést csak ott szoktak csinálni, ahol "megülhetnek" a gázok, a szennyvíz veszélyes ebből a szempontból. Ott viszont van ventillátor.
Értem.
Nem tudom minlehet náluk,azt sem hogy ki vsinálza és mikor.
Köszönöm a részletes válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!