Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Panelfüldőszobában a vízvezeté...

Panelfüldőszobában a vízvezeték átvihető a másik falra?

Figyelt kérdés

Lakásfelújításon gondolkodom, és a fürdőszobába egy zuhanypanelt szeretnék szereltetni a kádhoz, viszont nem a mosdókagylóval közös falra, hanem épp a szemköztire, mert falba mélyesztett polcokat is szeretnék kialakíttatni a mosdókagyló mögötti falon végig, tehát arra semmiképp nem szereltetném rá a zuhanypanelt.

Kivitelezhető elvezetni a vizet, hogy a mostanihoz képest a szemközti falon legyen?

2019. máj. 29. 16:17
 1/10 anonim ***** válasza:

Persze. Két megoldás van:

1. A falon kívül viszed el a csövet. Ez egyszerű, olcsó, cserébe ronda

2. Bevésed a csövet a falba. Ez szr meló, mert a betont kell fúrnod, nem is olyan olcsó, cserébe viszont ha egyszer kész akkor nem úgy fog kinézni a lakás mint egy szerelvénybolt.

2019. máj. 29. 16:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk a falba süllyesztett polcokat megnézném a panelban...
2019. máj. 29. 16:41
 3/10 anonim ***** válasza:
Vagy a falon kívül vezeted, és elrakarod pl, gipszkartonnal.
2019. máj. 29. 16:53
 4/10 A kérdező kommentje:

Hát én a falba süllyesztett polcot eleve ilyen gipszkartonból képzeltem el. Tehát nyilván annyival szűkebb lenne a füdőszobám (éppen ezért egy asszimetrikus kádat terveztem vásárolni), és úgy gondoltam,hogy akkor e mögött a gipszkarton mögött vezetném hátra a vizet.

Így működhetne?

2019. máj. 29. 17:33
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, persze.
2019. máj. 29. 17:36
 6/10 A kérdező kommentje:

De jó! :)

Köszi!

Teljesen egyedül vagyok és teljesen analfabéta ezekhez a dolgokhoz.

Nagyon sok időm van még, mert még nincs meg rá a pénzem, s félek, hogy néha esetleg elrugaszkodott dolgokat tervezgetek. Igy biztos meg fogom még itt osztani a későbbi ötleteimet is, hogy kikérjem a véleményeteket, hogy kivitelehetőek/ésszerűek-e egyáltalán.

Köszönöm mindenkinek a segítőkész hozzászólását.

2019. máj. 29. 17:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Először kell elvezetni a meleg és hideg vizet, és utánna gipszkartonozni.

De a víz elvezetêst is meg kell oldani, így lehet hogy a zuhanytálcát meg kell emelni, hogy meglegyen a kellő lejtês az elfolyó víznek.

2019. máj. 29. 18:22
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igen, a sorrendet én is így gonoltam, bár ha találok, akkor generálkivitelezőre bízám az egészet, de nem nagyon ajánlgattak itt Debrecenben senkit. :(

Kádat akarok venni, nem zuhanytálcat, gondolom találok olyat aminek ott van a lefolyója mint a mostaninak.

De ha nem oda esik,akkor ez is gond? A kádat is meg kell emelni ha máshol van?

2019. máj. 29. 18:34
 9/10 anonim ***** válasza:

A lefolyónak méterenként 1 cm-t kell lejtenie.

Tehát ha 5 métert hosszan akarod vinni, akkor 5 cm-t kell emelni.

De sajnos csak bontás után derül ki hogy milyen magasan van a csatlakozás.

2019. máj. 29. 21:07
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!

Hát nem kell 5 métert arrébb vinni, még kettőt sem, gyakorlatilag a kád egyik végéből a másikba. Merthogy a fürdőszobám (panel lévén) akkora széles mint a kád.

Azért nagyon remélem, hogy a mesterek majd mindezekkel tisztában lesznek!!!

De nagyon hálás vagyok érte, hogy felhívjátok a figyelmemet ilyen fontos dolgokra!

2019. máj. 30. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!