Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szennyvíz átvitele fal alatt?

Szennyvíz átvitele fal alatt?

Figyelt kérdés

Felújítanánk, így a fürdő máshova kerülne, így egy fal alatt át kell vinni a szennyvizet (1 wct, zuhanyzót, mosdókagyló)

Még nem beszéltem vizszerelővel, így nem tudom ez mennyire lehetséges ha a fal ami alatt átmenne nem csak válaszfal.

Vagy megoldható? Férjem e téren tanácstalan.

Köszi előre is :)

2019. ápr. 11. 18:53
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Nincs ezzel semmi probléma.Nálunk 2 fő,és 1 közfal alatt megy végig . Nálunk profi szerelő dolgozott.
2019. ápr. 11. 19:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Minden megoldható. Pénz kérdése.
2019. ápr. 11. 20:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell alatta, átvésed a falat.
2019. ápr. 11. 22:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan hogy elektromos darálós wc(átemelős),ami felnyomja a szennyvizet 2-3M magasba is ,és így elvezethető alacsonyabb pontról is mint a meglévő csatorna hálózat.

Ráköthető a kis gépre 1 wc + mosogató(k) + mosdó(k) szennyvize is,és nem kell aljzatot felvésni,csak az 50mm PVC csővezetéket elvezetetni az adott készüléktől.

2019. ápr. 12. 07:10
 5/8 anonim ***** válasza:
43%
*32mm is elég az elmeneti csőnek
2019. ápr. 12. 07:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Tisztelt 5. válaszoló!

A 32 mm-hez azért adj hozzá sok millimétert, hiszen a WC elvezetéséről is szó van!

Én a szennyvíz (elfolyóvíz) átemelését költségesebbnek látom (javítások...), mint most átfúrni az alapbetont, esetleg (ha a magassági viszonyok megengedik) az alap alatt elvezetni és úgy betorkoltatni. Ügyeljetek a megfelelő esésre (lejtésre), mert ennek hiányában sokszor eltömődne!!!

2019. ápr. 12. 09:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Elnézést, mint nő nem vettem figyelembe, illetve nem láttam fontosnak, hogy a teljes padló fel van szedve, 20cm mélyen (földig) padlófűtés miatt, ajzat beton/szerelőbeton csak a csövek után lesz leöntve. Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld :)
2019. ápr. 12. 09:21
 8/8 anonim ***** válasza:
76%
A jó isten mentsen meg a plusz gépészettől, ha nem muszáj beépíteni. Simán átvihető fő falon/alatta is a szennyvíz cső, ezért eszetekbe ne jusson átemelőzni, meg darálós wc-zni.
2019. ápr. 12. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!