Elàzás majd az azutáni renovàlàs utàn mièrt halljuk a felsö szomszéd minden mozdulatàt?
Pár hònapja a felsö lakàsban nyitva hagyott vizcsap miatt 4000 liter viz folyt el.A mi lakàsunk ami alattuk van szintén kapott belöle.Minden helység minden fala vizes volt,a palfonbol is csöpögött a víz,a padlon is megàllt.
Utàna 1 hònap falszáritàs következett.4 gép volt bennt.
A plafont ugy száritották hogy lukakat furtak a plafonba es csöveket vezettek bele amik egy gepre voltak kötve es levegöt keringetett a csöveken keresztül a plafonba.Minden helysègben volt ilyen lyuk,hol 1 hol 4 hol 6.Összesen 14 lyuk volt.Ami a felsö lakas padloja alatti hungarocelig volt furva.Persze nem találtak egyböl jo helyre igy a 14 lyukon kivül kb 10 lyuk volt ami vasba talált.Gondolom az a födèm de lehet rosszul tudom.5 centi átméröjüek voltak a lyukak.
Màr akkor intenziven hallottunk mindent.Jött a renovàlàs.Uj padlo fennt,nalunk festés es uj padlo.
A lyukakar purhabbal benyomtak levagtak a kilogo végèt,megkentek kis gipszel es lefestettek.
A zaj nem csökkent semmit.Nem tudjuk mi okozza ezt.Mint test és léhhang is utat tör magának.Halljuk ha beszélgetnek,köhögnek,orrotfujnak.Ha megy a mosogep felébredünk ahogy centrizik.Az egész lakàs zug és remeg töle hiaba csukjuk be a fürdönk ajtajat,felette van az ö fürdöjük is.
Halljuk a kavefözö börrögeset,a lèptektöl dübörög a plafonunk.
A porszivozas nagyon brutal felettünk.
Hallod ahogy fel ala huzzak a porszivo fejet és ahogy a butoroknak koppan.
Minden apro dolgot lehallunk.A tanyercsörgest is.
Azt mondtak nekünk amiatt ami törtent vagyunk kihegyezve a zajra.
De 100 szazalek h valami nincs rendben.
Vagy vizesek a falak vagy a lyukak miatt nem 100 szazalekos a hangszigeteles.
Valaki ert ehhez?Van valami tippetek?
Miert van ez az egesz?
A léghanggátlás szerepe főleg a betoné, a kopogó hang (testhang) ellen az úsztatott aljzat esetében a lépéshangszigetelés (ami az általad leírt hungarocell) ami úgy akadályozza meg a testhangokat, hogy elválasztja a födém szerkezetét a rajta lévő aljzattól/+burkolattól. Na most ezt a lefúrásnál nem néztétek mennyire vizesedett át? Mert ha az is vizes most lehet hülyeséget írok, mert nem tudom, hogy viselkedik az EPS nagy mennyiségű víz hatására de esetleg nem roskadt meg a padló látványosan? De ha nem is akkor az aljzatbeton szélein lévő peremszigetelés (gondolom van) már jó eséllyel kaphatott a vízből ami szintén nem előnyére válhatott.
A léghangokra te is megírtad a választ szerintem, hogy PURhabbal lett helyettesítve.
Üdv a panelfeeling világban :)
Ugye megfurtak a plafont.
Felszedtek minden helysegben a szegélyeket,es 10-15 centinkent belefurtak le a betonba is igaz normal furofejjel.talan 10 centis fejjel
gondolom h jobban szaradjon ott is.
Ott semmit sem csinaltak.
Ugyanugy leraktak a padlot ra a szegelyt aztan tchüss
Rengeteg apro furat lapul a szegely alatt is.
A felettünk levö lakasban nem tudom h csinaltsk meg.
Nalunk eredeti faparketta van.
Raktak ala parazáro foliat,es talan 4-5 mm-es szürke valamit(XPE)aminek fenyes volt az anyaga.Annyit neztem rajta mert 1 hetig renovaltak a lakasunk es addig itt hagytak mindent,
RWS 14 szazalek,IS 20 dB
Azt sajnos nem tudom h fennt mit raktak le vagy hogyan
"Eladni igy?Megint nem fogja tudni annyiert amennyit erne!
Szegeny neni,igy is kivan."
Miért kell szegényt idegelned feleslegesen?? Szerintem beképzeled az egészet. Amúgy meg senki sem úgy vesz lakást, hogy beköltözik pár napra, hogy felmérje a hangokat. Téged ez idegesít, más meg a fővárosi panelben él, egy vasútállomás mellett 50 évig, és semmi baja.
Hisztérika vagy.
Persze gondolom egy normalis ember szivesen kel reggeli 5 kor mert felette minden nap koran kelnek.
Szivesen hallgatod h egy elefant csorda rohangal feletted reggeltöl estig.
Szivesen kelsz arra minden szombaton fel 6-6 kor mert a csaj akkor kezdi a nagytakaritast,es reggeltöl legalabb delig csak azt hallgatod h epp melyik helysegben van es epp mit takarit.
Szivesen hallgatod mikor egy szekreny ajtot becsuk azt is hallod.
Vagy epp leültek enni es hallgatod a tanyer csörgest es az evö eszközök csörgeset a tanyeron.
Vagy azt h minden este ritmikusan dübörög feletted a palafon ahogy döngetik az agyat.melle meg parosulnak a csaj nyögesei is.
Ha szerinted ez tök normalis es igy is halal nyugodtan tud pihenni az ember,es szivesen es fogadsz igy vendeget akiknek nem az lesz az elsö kerdese h normalis vagy e? h költözöl el?
Cserelhetünk lakast is,figyu nagyon szivesen atadom barmikor.
Egyebkent beadtuk a felmondast.lassan költözünk.
Par hetet meg kibirunk.
Remelem olyan valaki jön ide akinek ez termeszetes
es nem hiszterika mint en
vagy mint 10 ember aki levan döbbenve.
Idefigyelj 10 eve!!! lakom panelban!!!!
Itt 5 eve lakom es nem volt ekkora mértekü a zaj!!
Es mashol sem!!!!Ott sem ahol 2 gyerek es 1 kutya is lakott felettem!!
A szomszedban is 2 gyerek van!
Csak ritkan hallani at a pici sirasat,de ö gyerek!
Nem eg felnött idegbeteg aki trappol,csapkod,üvölt szex közben
ugy h mar többször lett szepen kerve h ez a helyzet!!!
Az h ö leszar mindent en eljek igy?
Egyebkent is egy panelban egymasra vagyunk utalva!!
Mindenkinek a nyugalma a szomszedjan mulik!
Vagy lehet en voltam ilyen barom h reggel es este mar csendben voltam
nem csapkodtam stb...
Lehet telibe lekene szarnom h ö is mit hall
vegulis 5kor kel,akkor majd ejfelkor elkezdek pufolni pakolni
ha meg durrog meg mondom neki en is,figyu ez panel
fogd be a szad aztan szokj hozza...
Neharagudj,ha valaki szol neked h minden hallatszik
ha megkered h a nyogesek maradjanak a lakasukon belul!
de ot nem erdekli!te siman belenyugodnal??
Hmm? h a gyereked azt hallgatja minden este h 2 ember vadallat modjara szetkefeli az agyat?
ha megkerdi a gyereked h mi ez?
megmondod neki a neni mindennap belerug az agy szelebe?
Te ilyen ilyen leszarom szomszeddal leelned az eleted???
Figyu oke lehet ez sokakat nem zavar...
Engem igen,mas embereket is...
Megoldas?elkoltozunk!
Tema mar lezarva!Megoldodott a problema!
Sokan koltoznek el ilyen miatt hidd el,nem mi vagyunk az elsok!
Legalabb tobbre becsuljuk magunkat h azt hallgassuk
mikor fingik a szomszed!
Van csendes lakas,csendes szomszedokkal
Mar csak röhögni fogok ezen az egeszen...
Hogy te milyen idegbeteg vagy. :D Csak nem menstruálsz? :D
Csóri férjed, nem lehet könnyű élete melletted, kitüntetést érdemelne... :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!