Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Muszáj megvárni a 24 órát a...

Muszáj megvárni a 24 órát a csemperagasztóval?

Figyelt kérdés
Felraktam 1 sor csempét pluszban a konyhában és konkrétan 2 óra múlva már meg se tudtam mozdítani a lapot. A ragasztó ajánlásában az van írva, hogy 24 óra múlva fugázható. Mi történik, ha nem várom meg és 12-14 óra múlva bekenem a fugát? Nem húz meg a ragasztó rendesen?

2019. márc. 28. 19:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan fugázhatod 12 óra múlva már .
2019. márc. 28. 19:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Legfeljebb foltos lesz a fuga, nem gond.
2019. márc. 28. 20:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért ennyire sürgős?
2019. márc. 28. 20:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Pogácsásan ragasztottam (1 sor kisméretű csempéről van szó a sor legtetején, nem ül rajta semmi), így nem folyt be a fuga helyére a ragasztó, szóval - szerintem - nem színezi el, de lehet tévedek.
2019. márc. 28. 21:01
 5/8 anonim ***** válasza:
71%

Te fogod nézni nem mi.

Pogácsásan csemperagasztót?

Gratulálok!

2019. márc. 28. 21:37
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az kopogni fog.
2019. márc. 28. 21:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem a ragasztásommal kapcsolatos véleményetekre voltam kíváncsi. 10x20-as csempéről van szó, megkenem az egész hátulját, levakarom a glettet a falról pikkelyesen és 6 kis pogácsát rakok a hátuljára. Nem így írja a tankönyv, tudom, de így raktam fel 8 éve a fürdőben a metrocsempét és köszöni szépen fent van még. Járólapot normálisan rakom, 6-os vassal megkenem a padlót meg a lapot is, de nem fogok magyarázkodni, nem vagyok idióta.
2019. márc. 28. 22:08
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező?

.

Azért kell várni a fugázással, mert a csemperagasztóban lévő nedvességnek teljesen távoznia kell úgy, hogy a ragasztónak meg is kell kötni. Ez általában több nap alatt történik meg, de a Te esetedben valószínűleg a felső peremén tud majd száradni.

Amikor a fugázóval bezárjuk a friss ragasztót, akkor szokott a fugázó foltosodni. Helyre hozni nem lehet.

Én két napot is várnék a helyedben.

Üdvözlettel

Felújítás szakértő

2019. márc. 29. 04:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!