Csöpög a wc tartály, mit tehetek?
Egy 4 szintes társasház 1. emeletén lakunk. Tegnap előtt egy értesítő volt az ajtóra ragasztva, arról, hogy vízvezeték hibaelhárítási munkálatok miatt nem lesz víz reggel 8-tól délután 2-ig. Ez eddig rendben is van, ez meg is volt, nem tartott 2 óráig, viszont mióta visszaadták a vizet, a lakásban található 3 csapból 2-ben alig van nyomás, annyira, hogy a vízmelegítő is alig akar belobbanni, emellett a wc tartály folyamatosan tölt. Ha lehúzzuk ugye kiürül, és elkezd csordogálni bele a víz, gondolom ott sem olyan erős a víznyomás, mint eddig. Szóval csordogál bele a víz, és csak csordogál, és csordogál, a végén már csak akkor hallani, ha egészen közel hajolunk hozzá, éppen csak "sziszeg", majd egy idő után elkezd csöpögni a wc-be a víz a tartályból. Gondolom túltölt. Ilyenkor mit tudunk csinálni? Én nő létemre esetleg meg tudom szerelni? Vagy ha nem, akkor vízszerelőt kell hívni hozzá vagy ki foglalkozik wc tartály szereléssel? :)
Egyébként az van ráírva a tartályra, hogy "Idro Bric by Kariba".
Köszönöm előre is a segítségeteket!
A szolgáltató zárta el a vizet, nem hiszem, hogy nagyon érdekelné őket az én problémám, meg a számlám. Arra gondoltam egyébként én is, hogy valami kosz, rozsda, vízkő, bármi jöhetett a csőből, és az nem tett neki jót.
Viszont miért van az, hogy a 3 csapból 1-nél tökéletes a víznyomás, mint eddig, a másik kettőnél, meg a wc-nél látványosan rosszabb?
A csap végi szürőt tekerd ki (perlátor)és tisztítsd ki.
Ha nem elég most sem a víznyomás,próbálj mge nyitni a sarokszelepeken(pici alsó elzárók)
A perlátort kézzel nem tudom kitekerni, fogónk persze nincs itthon. A sarokszelepet kicsit kinyitottam jobban, jobb nem lett, de legalább át lett mozgatva. Talán a nyomás mintha már jobb lenne.
Tegnap egy ideig normálisan viselkedett a tartály, nem töltött túl, nem csöpögött, aztán a sokadik lehúzás után ismét csöpögni kezdett, úgyhogy egyelőre elzárjuk a sarokszelepet minden feltöltés után. Sajnos nem tudom, hogy szűrősek-e pl. a sarokszelepek, mert kb. 3 hónapja költöztünk ide, albérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!