Üdv! Padlófűtésre milyen vastag betont ajánlott önteni?
Én kevésnek tartom ezt az 5 cm aljzat betont.
A fűtés szerelőt kellene megkérdezni .
Ugye azt tudod,a padló fŰtés csak komfort meleget ad,igazi meleget itt soha sem fogsz érezni.Nem véletlenül van minden ilyen helyen radiátor is felszerelve.A fűtésnek itt ősztől tavaszig menni kell,mert ha kihül a padozat.annak idő kell mire a kb 36 fokos víz fűteni is fog .
Nem kell bedőlni a divat fűtésnek .Nem is egy olcsó megoldás .
Ha nem akarod/tudod feltörni az aljzatot akkor szerintem 4 cm a legvékonyabb amiben ezt meg tudod oldani (+ burkolat).
Más gyártónak is van hasonló, én a mapei-t ismerem.
Ezt eredetileg direkt vékonyágyazásu padlófűtéshez találták ki.
Nekünk is padlófűtésünk van, radiátor nélkül már 22 éve. Állandó 22 fok a házban egész télen.
Ha jó a kazán, jó a keringetés és levegőzés, meg persze pontos a termosztát, akkor konstans hőmérséklet van a házban.
A víz hőmérsékletét a csőben pedig lehet állítani. Nálunk 38 fokra van állítva, és kellemesen langyos/kicsit meleg a padló.
A házban meg 22 fok van most is, és ha odakint -10 fok van, akkor is.
5 cm szigetelés nagyon kevés. Tudom, erről legkevésbé tehetsz.
Mi 2*5 centit raktunk a hőhíd elkerülés
Folytatván:
elkerülése végett. S ez nem padlófűtéshez készült.
Oda már 15-20 centit tesznek az új házaknál.
0 pontos válaszom ellenére a 6 válaszoló is engem erősitett meg . 1 voltam .
Még olyan nem volt,hogy a nála szerelt padlófűtésről azt irja ,sajnos nem hozta a várt eredményt .
A cigány is saját lovát dicséri .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!