Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A laminált padló tényleg...

A laminált padló tényleg ennyire hangos? Padlószőnyeg helyett akarok laminált padlót az új lakásomba, de a szerződés apróbetűs részében benne van, hogy a nappaliban csak szőnyeg lehet.

Figyelt kérdés
1. emeleti lakás, alattunk csak üzletek vannak. Mennyire lenne zavaró az oldalsó illetve felettünk lakó szomszédnak?
2019. febr. 15. 08:34
 1/8 anonim ***** válasza:

Miféle szerződés ez, egyáltalán kivel? Életemben nem hallottam még olyat, hogy egy adásvételi meghatározza, hogy az új lakó mivel burkolhatja a nappalit.

Kérdés, hogy úsztatott vagy kontakt padló van? Gondolom kontakt, akkor azért terjedhet lefelé a kopogó hang, még ha szivacsot teszel is a padló alá, az igazából csak feszültségmentesítő. Felfelé nem terjed.

Hát nem tudom, érdekes helyzet...

2019. febr. 15. 08:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Angliai lakás, itt még sok helyen a fürdőszobában is szőnyeg van. Hülye szabályok vannak. A padló szerkezetéről fogalmam sincs, de ez egy viszonylag új (11 éves 4 szintes társasház)
2019. febr. 15. 08:52
 3/8 anonim ***** válasza:

azzal a feltétellel bérlitek, hogy felújítjátok? vagy saját a lakás?

amúgy a szőnyeg a fürdőben jelenséggel Skóciában találkoztam először, a mai napig nem értem, hogy nem rohadt ott minden :D de én biztos nem így csinálnám

2019. febr. 15. 09:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Saját lakás, de dohányos lakott benne előttünk, és a szőnyeg full dohányszagú, ezért mindenképp felszedjük, és ha már felszedtük, akkor én jobban szeretnék könnyen takarítható lamináltpadlót lerakni.
2019. febr. 15. 10:17
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Laminált padlóval nem csak az lehet a baj, hogy hangos. Lehet alá olyan hangszigetelő rétegeket tenni, hogy akár még kevébé hallják lent, mint ha szőnyeg borítás lenne.

Azt is figyelembe kell venni, hogy a laminált padló négyzetméterenkénti súlya jóval nagyobb, mint a szőnyegé, tehát a teljes födémterhelés nő. (Arról nem is beszélve, ha a födém nincs síkban és több mázsa aljzatkiegyenlítő kell még alá. A laminált padló hosszú távon nagyon érzékeny arra, ha nincs egyenletesen alátámasztva.) Mindenképp tájékozódjatok előtte, hogy ez a limitáció miért van bevezetve.

2019. febr. 15. 11:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Vinyl padló helyette? A famintás uolyan mint a laminált, viszont nem kopog. Van ragasztható ès klikkes változat is.
2019. febr. 15. 12:58
 7/8 anonim ***** válasza:
62%
Saját lakás? Akkor kinek mi köze hozzá, kivel van szerződésed a saját lakásodról? Ez vagy kamu, vagy full kretén vagy. Ha akarom, a saját lakásomat felkenhetem lószarral vagy leteríthetem jeti bőrrel, senki a lábát nem teheti a lakásomba, hogy valamit ellenőrizzen. Én is Angliában élek saját lakással, még sosem hallottam ilyen baromságot.
2019. márc. 17. 17:30
 8/8 anonim ***** válasza:
62%

Teljesen felment az agyvizem.

Vagy arról van szó, hogy a saját lakás nálad saját magad (egyedül) bérelt lakást jelent? Megvetted vagy csak bérled? Ha megvetted, oda még Theresa May sem teheti be a lábát semmilyen indokkal. Ha meg bérled, akkor ne írjál butaságokat. Ha meg nem tudod a kettő közötti különbséget, akkor ...

2019. márc. 17. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!