Panel lakás hangszigetelesrol milyen tapasztalatotok van?
Nem lehet normálisan szigetelni, rengeteg szerelvény, zsomp van, ami egyszerűen át fogja vezetni a zajokat. Ezen felül általában nem úsztatottak a padlók. Mondjuk amin szeretnél, a tv zajon talán éppen javít kicsit, mert az nem testhang.
Én azt mondanám, hogyha nem bírod a zajokat, a szomszédokat, akkor ne költözz panelbe, mert pokol lesz az életed.
Egyik volt barátnőm, beköltözés előtt PROFI céggel, jó sok pénzért fullra leszigeteltette, de a plafont és a padlót is!!!
Olyan hangszigetelt lett, hogy mindig csak lestünk, amikor átjöttek szólni, hogy buli lesz/volt, vagy, hogy fúrtak, mert semmit nem lehetett belőle hallani. Volt, hogy a gázpisztolyomat ott próbáltam ki, és senki nem hívta TEK-et.
Szóval meg lehet csinálni profi módon, de nem lesz olcsó!
Iszonyat drága lesz, így van, illetve értékes légköbmétereket vesz el a szigetelés. Akkor már lehet, hogy jobban járnál, ha nem társasházba költöznél (mert nem csak a panel borzalmas, körfolyosós társasháznál rosszabb pl. nem igazán létezik ebből a szempontból) persze ez nyilván a lokáció függvénye is, hogy hol akarsz lakást/házat venni.
Egyébként
Talán a legolcsóbb a gipszkarton előtétfal. Ezt a mennyezeti profilokból szokták összerakni, direkt függestőkkel pedig rögzíteni. 5cm táblás közetgyapotot meg bele raktok.
Kivitelezése
Direktfüggesztők dübelezése a fal szakasz teljes felületén
Szigetelést rányomni a falra hogy a függesztők kilógjanak
Gipszkarton profilok felrakása
Gipszkartonozás. Ez kb 9 cm mélységű
A teőléc jobb választás szerintem mert nem vezeti a hangot mint a fém profil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!