Üdv mindenkinek, Felelős vagyok-e ha nem tudom, hogy hol mennek pontosan a fűtéscsövek a falban ha laminált parkettát rakok le és a szegő rögzítésekor elfúrom vagy ellövöm szögbelövővel? Van erre DIN norma előírás?
Gyakorlatilag nincs szabvány arra hogy hol fussanak a fűtés csövek(ezt azért kérdezd meg egy fűtés szerelőtől)A felelősség megoszlik közted és a megrendelő között. Ha a megrendelő fúrt szegélyt kér akkor felkellett volna hívni rá a figyelmét, hogy ha véletlenül elfúród a fűtés csövet az nem a te hibád.
Illetve neki tájékoztatni kellett volna téged arról hogy hol futnak a csövek.Ha nem kommunikáltatok akkor beleestél ebbe a csapdába.Én is jártam már így de én előtte mindezt elmondtam a megrendelőnek. Ettől függetlenül ő ragaszkodott a fúráshoz. Rögtön az elsőre el is fúrtam a radiátor alatti fűtés csövet, ettől kezdve az övé a felelősség. Próbáljatok megegyezni a közös felelősség megosztásában és legközelebb erre figyelj
Neked kellett volna kérdezni hol mennek a csövek, ha nem tudja akkor nem lövöldözöl vaktában. Én sem szoktam! Vannak erre megfelelő kereső műszerek, használd te is mint én és nem fúrsz el vagy lősz át semmit. Ez a javítás neked többe lesz mint amibe a kütyü került volna.
Manapság nagyon elterjedt a fal és mennyezet fűtés, ahol kb 1-1.5 cm a vakolat a csövek felett!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!