Melyik szigetelést válasszam?
Sziasztok...
Kockaház,30as alfa tégla falazat..
nyugati falszakasz tavaj lett leszigetelve 10cm fehér hungarocellel...
A ház többi falánál elgondolkodtam a grafitos 10cm.-es szigetelésen...
Szerintetek lehet valami hátrány abbol hogy egy falnál sima, a többinél jobb szigetelőképességű, de ugyanugy polisztirolt hasznalok?? (Grafitos)
Köszönöm
Régebben terveztünk úgy, hogy északi falra egy lépcsővel vastagabb szigetelést tettünk, de annyiszor elcseszték, hogy leszoktunk róla.
A grafitos szerintem drágább, mintha simán csak vastagabbat tennél, de ezt ki tudod számolni. Vannak kalkulátorok, 30% alatt tartsd a két fal közötti eltárást szigetelésben (legyen a biztonság kedvéért 20), akkor nem lesz gond a párával.
Sajnos helyhiány miatt csak a 10es fér el....
És nálam is az északi fal ami rettentően hideg....vagyis meleg mert fűtjük, de hül nagyon...
És gondoltam hogy akkor a továbbiakban grafitossal folytatom.. csak ugye igy nem egyenletes melegek lesznek a fal felületek... és ha hidegebb ppnton kicsapodik a pára, ott ugye penész lesz....
Na és ezért raktam fel a kérdésem...
Ahogy olvasom, kedves utolsó valaszadó, grafitos kontra sima = kb 25%.-al jobb hatásfok....
Akkor ez még beleférhet?
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!