Hogy tudom felszedni a betonra ragasztott linóleumot?
Fel kell kaparni, vagy ha lehet akkor tépni.
Beton sérülése nélkül nem fog menni, így utána kell mjad az aljzat kiegyenlítő.
Huh, jó buli lesz...
Mi amikor felújítottunk, akkor a haverokkal nem tudtuk, hogy hogy szedjük fel. Szakik ajánlották, hogy spaklival kell alá "ütögetni" és feljön. Nekünk ez nem működött. Ami viszont ment:
Mivel fél centi vastag volt a linóleum, ezért tudtunk rá masszív lyukat vágni, nem szakadt tovább. Az első 15-20 centit felszedtük valahogy, majd a szélétől egy jó 5 centire 3 lyukat vágtunk egyenlő távolságra (kb 2 méter a folyosó) úgy, hogy meg tudjuk markolni.
Mivel mi mindannyian edzünk és ismerjük a felhúzás nevű gyakorlatot (200kg körül húzunk fel egyismétléses maxban), ezért bemelegítés után egyenes derékkal, combból nyomva elkezdtük feltépni.
Nem mondom, hogy ez a legjobb módszer, eléggé unortodox és valószínűleg van ennél szakszerűbb módszer is, de szerintem gyorsak és halkak voltunk. Egyébként nekünk is betonnal együtt jött fel a ragasztó.
Viszont hallottam olyanról aki vésőgéppel szedte le. Szerintem az lassabb és hangosabb lehet azért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!