Milyen fűtési megoldást választanátok?
Egy éve vettem egy kb 60 nm-es kockaházat és van egy érzésem, hogy a jelenlegi gáz kombi cirkó nem bírja már sokáig, szeretnék előre felkészülni ha beüt a baj.
Szóval a fűtendő terület olyan 60 nm, ami kiemelendő, hogy a két szoba déli fekvésű, az év egészében jól megvilágított, úgy értem pl, hogy nem árnyékol a szomszéd háza.
Nyitott vagyok a még nem annyira elterjedt megújuló megoldásokra is, ezért is emelem ki a jó megvilágítottságot.
Ti milyen megoldást választanátok?
Csak fűtéskorszerűsítés?
Akkor egy kondenzációs fűtőkazán + hmv tároló és marad a radiátoros fűtés. Ha mást is újítasz akkor padlófűtés+radiátor.
Ahogy az első írja.
mondjuk én padlófűtés mellé nem raknék radiátort pluszban, de ez egyéni ízlés kérdése már csak
Első vagyok.
A radiátort szeretem az átmeneti időszakban.
Én tavaly csináltattam: 48 m2 padlófűtés, 9 db radiátor 140 literes HMV tároló, 24Kw fűtőkazán. Teljesen új víz, szennyvíz (konyhai, wc, fürdőszobai kiállások). A 48 m2 padlófűtés alatt teljes új padlórétegrend.
Ennek a gépészeti anyag ára (tehát kőműves és egyéb szakipari munkák anyaga nélkül) volt kb. 2 millió, munkadíjat nem tudok mondani, mert nem piaci áron készült, a kapcsolódó munkák egy részét én magam csináltam. Az anyag árak azóta csak feljebb mentek.
# 5!
Oké, ha te mondod, legyen így.......
Padlófűtés vagy fan-coil, hőszivattyúval, H-tarifás árammal.
Akár napelemekkel kiegészítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!