Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kicserelt muanyag ablak, de...

Kicserelt muanyag ablak, de nagyon bejon az utcarol a hang?

Figyelt kérdés

Olyan problema all fent, h volt egy 150x150 fa ablakunk, amihez tartozott meg egy beepitett redony is! (Ez egy fabol keszult regi paraszthazhoz tartozik).

A nyaron a komuves kicserelte az ablakot, de a redony helyere is ablak lett, igy kaptunk egy 180x150 -es ablakot.

Most azt tapasztalom, h az utcai hang rettenetesen bejon. Konkreten mintha nyitva lenne az ablak. Mindent, meg a szomszed kutya ugatasa is olyan , mintha az ablak alatt allna.

Viszont a szigetelesben azt vettem eszre h jo. Nem jon be a szel, az uvegek kozott nem parasodik, bar anyum azt mondja, h a hideget o egy picit erzi ablak alatt ulve.

Mi lehet a problema? A komuves rosszul tette be az ablakot?

2018. nov. 25. 23:14
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem irni, h muanyag nyilaszarok kerultek be a regi fa ablak helyett
2018. nov. 25. 23:15
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Jobban kene fognia a hangot, mint akarmilyen faablaknak. Beepiteskor nem igazitottak rendesen ossze, vagy nincs rendesen bevakolva, csak jo magyar kokler modjara (jo'vanazugy) purhabbal kinyomva - esetleg az se...
2018. nov. 26. 00:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez tuti, hogy nem szakszerűen lett beszerelve.

Én műanyag ablaknál alig hallottam a kinti zajokat, most sajnos régi fa ablakom van, ami minden hangot átenged, hiába dupla szárnyas. Igen, a szomszéd kutyájának ugatását is, legnagyobb bánatomra...(igaz, más zaj erre alig van, de a kutya... hát az pláne nyáron valami botrány...)

2018. nov. 26. 00:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt nálunk is. Jól szigetelt, viszont a hang nagyon átjött rajta. Nem mi cseréltük, mi már úgy költöztünk, ha ki volt cserélve, direkt eladásra újították fel. A legolcsóbb, legrosszabb minőségű, kétrétegű üvegű műanyag ablakot szerelték be, szinte nem is szűrt ki semmilyen kinti zajt.

Tavaly elköltöztünk és mi cseréltettük a régi ablakokat. Direkt figyeltünk a hangszigetelésre az ablakoknál. Minőségi, 3 rétegű ablakokat választottunk és persze az sem mindegy, hogyan szigetelik a toknál behelyezéskor. Szinte semmi baj nem hallatszik be.

2018. nov. 26. 08:14
 5/8 anonim ***** válasza:
A másik, ami eszembe jutott. A redőnytok helye - mivel írtad, hogy azt is az ablak tölti be - jól le lett szigetelve?
2018. nov. 26. 08:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Azt tudod-e,hogyan,mivel lett "kikávázva körben az ablak?

Jártam olyan helyen,ahol gipszkartont használtak,azok tulajdonképpen kis dobozok voltak,erősíthetik is a hangokat.Nálam nikecellel lett.

Nálam is az olcsóbb fajták(Jola,Aranyablak)kétrétegű üveggel vannak,-és a régi gerébtokos faablakokhoz képest mint ha "süketszobában" lennék,annyit szűrnek.

2018. nov. 26. 08:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Konkrétan milyen típusú ablak, hány rétegű üveggel?

Tapasztalatom szerint a műanyag ablak se egy csoda, a legtöbb beengedi a hangokat, kivéve a legdrágábbak, amikben 3 rétegű hangszigetelő üveg van. Most ilyenem van, ha becsukom, valóban egy süketszobában érzem magam, de az előző albérletemben olcsóbb műanyag ablak volt, azon minden zaj átjött.

Meg kellene nézni a típusleírásnál, hogy milyen mértékű hangszigetelésre képes.

Ha többre, mint amit a valóságban nyújt, utána érdemes a beépítést megnézni.

2018. nov. 26. 08:34
 8/8 anonim válasza:
Én is hasonló problémával küzdök! :( A műanyag ablaknál olyan mintha nyitva lenne az ablak purhabolva volt,plusz én bevakoltam,semilyen hideg nem jön,csak a hang! Utólag tudok e valamit csinálni azon kívűl h kicseréltetem az üveget 2rétegűről 3 rétegűre????
2023. febr. 17. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!