Hőszigetelő lapokat így ragasztanám fel a falra belül. Így ragasztanám, fel, stabil lesz?
Pont most hívtak a héten egy házhoz hogy vizesedik a fal, meg penészes. Kérdeztem mióta? Azt mondták azóta mióta belsőleg hőszigetelték. Mondom akkor minek menjek ki, bontsák le azonnal azt szart. Amúgy sem hőszigetel semmit, a vb. koszorú ugyanúgy behozza a hőt. Sőt a téglafal is megreped.
De hogy a kérdésre válaszoljak: nem lesz stabil, nem a ragasztó tartja meg az eps lapokat.
Üdv, egy mérnök.
A cs. házam tégla falát kb 20 éve hőszigeteltem belülről hungarocellel a lambéria alatt az emeleti szobákat.
Kifogástalan azóta is.
Nem vagyok mérnök.
Igen. Belső oldali szigetelést így kell felragasztani.
Amennyiben EPS-t használtökéletes párazárásra lesz szükség a szigetelés lakótér felöli oldalán. Ezt célszerüen gipszkarton előtét fallal lehet védeni a sérüléstől.
Jobb, költséghatékonyabb megoldás az XPS szigetelő lemezek felhasználása.
Ezek párazáróak. Az XPS lapok fugáit mindenkép PUR habbal kell tömíteni.
Az XPS felületén üvegszövetet erősített vékonyvakolat használható.
Belső szigetelésre ajánlott a Multipor rendszer is. Itt nem kell páragátló réteget kialakítani. Beépítés után tetszőleges felületképzés alkalmazható.
Belső szigetelés nem javasolt amennyiben a falazatban víz vagy szennyvíz vezeték van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!