Műanyag ablakok nem szigetelnek jól?
1976-os családi ház, falun van, 2006-ban voltak kicserélve az ablakok ilyen jobban záró szigetelő műanyag ablakokra. 2014-ben költöztünk el onnan, akkor még semmi bajuk nem volt az ablakoknak.
Én azóta talán csak egyszer voltam abban a házban, a fiam gyakrabban jár oda. Ő mondta, hogy nyáron amikor ilyen nagyon gyors eső volt rendesen ömlött be a víz az ablakok alatt, minden ablak be volt zárva, és úgy is.
Télen fűtetlen a ház, lehet a hidegtől mentek így tönkre? Javíthatóak ezek az ablakok, vagy teljesen ki kellene cserélni?
Hát, ezt látni kellene, de azt írod, hogy az ablak alatt ömlött be az eső. Én arra tudok gondolni, hogy tönkrementek a párkányok, ha bádog van kint, akkor el is tűnhettek, így tudom elképzelni. Ez természetesen javítható, körbe kellene bontani kicsit az ablakot, ha szükséges PUR-habozni, vakolni, bádogozni, párkányozni.
Ha viszont maga az ablak rossz, akkor cserélni kell. Viszont 12 év alatt nem lenne szabad tönkremennie.
Leírás alapján valamit nagyon elc. tek a beépítésnél. Nem az ablak hibája, ha alatta ömlik be a víz.
Egyébként nagyon is szigetelnek. Olyannyira, hogy ahol nem gondolnak külön a szellőztetésre, ott gyakran penészt "hoz" az új nyílászáró. Ezért van az, hogy a legújabb szériás ablakokat szellőztetővel együtt kínálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!