Miért alszik ki a FÉG fali gázkazán „őrzőlángja”, ha a meggyújtása után, a baloldali nyomógombot elengedem?
Nem szeretném elkiabálni, de megoldódott a probléma. Az őrláng egy vastagabb drótot melegít, ami egy elágazás után, „éttételesen”, egy olyan elemhez megy, ami a melegített vizet szállító csőhöz van szorítva. Ehhez az elemhez csatlakozik 2 vezeték, ezek csatlakozási kontaktusait tisztítottam meg. Valószínűleg, valamiféle hőérzékelő lehet. Jó volna ismerni a nevét, meg az egész kapcsolódó mechanizmust. Remélem tartós lesz az eredmény.
Mindenkinek köszönet a hozzászólásokért, infókért.
"Jó volna ismerni a nevét"
Mint írtam feljebb, hogy valószínűleg ez lesz a baja, és bimetál a neve.
Egyben tudod megvenni a hosszú rézdróttal.
Érdemes otthon tartalékolni egyet.
Bimetálnak kismillió hasonló működésű alkatrészt hívnak.
A falikazánban (és pl gáztűzhelyben) lévő alkatrészt termoelem-nek hívják.
Köszönet a mellékelt linkért. Sok hasznos, képi, meg szöveges infót tartalmaz.
Sajnos még nem jöttem rá, hogy hogy lehet egy fájlt csatolni, a kommenthez, így nem tudok képet küldeni.
De a te linkeden található elem, a - FÉG biztonsági hőkioldó sarus vagy csavaros 95 fokos Nagy - kísértetiesen hasonlít a kazánomba lévőhöz. Azzal a különbséggel, hogy nincs alatta az a réz gyűrű, és a csőhöz illeszkedő része hengerpalást kiképzésű, hogy jobban illeszkedjen a vizet szállító csőhöz. Az az elem, ami a hőkioldót a csőhöz szorítja, eltört. Gondolom gázszerelő boltokban kapható. Az általam barkácsoltnál biztos jobb lesz.
Nálam családi házban 40 C fokra van a víz felfűtve.
A termosztát meg 22-23 C fokra. Ezt kb 30 éve korrektül hozza is a FÉG C-40-es.
(Sohasem fogom lecserélni, bármit is találnak majd ki...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!