Mit lehet kezdeni egy csöpögő radiátorral? 17/f
Kertes házban lakunk, fával és gázzal fűtünk. Szobámban lassan 2 éve csöpög a radiátorból a víz. Szüleimnek már régóta mondom, de látszólag nem érdekli őket. Most egy tálba csöpög a víz, de előforul hogy lefekvés előtt vagy suli előtt elfelejtem kiönteni belőle a vizet és akkor megtelik és folyik ki a padlóra (már eléggé kezd tönkremenni a víztől). Volt már hogy 2 napig a haveromnál voltam, mondtam nekik hogy néha öntsék ki de sz.rtak rá.
Nyáron diakmunkás pénzekből tv-t vettem ide a szobába, eszemben sincs saját pénzből új radiátort venni.
Felső része csöpög ahol megy bele a cső a radiatorba (a cső is rozsdás meg a radiátor is azon a részen).
Tényleg már olyanra gondotam hogy van itthon egy kis műanyag doboz féleség aminek az alján pár milimeteres kivezető cső van, a szőre rátennék egy nagyon vékony slagot, és kivezetném ott ahol a tv kábel jön be, had follyon az udvarra és akkor nem kell a tálat ürítgetni...
Előfordulhat, hogy csak meg kell húzni valamelyik menetet a szelep előtt/után, vagy maga a szelep is tud csöpögni, azt is meg lehet próbálni meghúzni. Ehhez le kell venni róla a műanyag kupakot. Ezt te is megpróbálhatod.
Ha ez nem segít, akkor sajnos nagyobb munka. Víz leereszt a rendszerből, radiátor leszed, új kenderkóc vagy teflonszalag tömítés (esetleg új szelep, ha ott a probléma, és már végképp szar), majd radiátor visszarak, rendszer feltölt. Ez utóbbit mondjuk már ne próbáld meg egyedül.
Épp most próbálkozom egy ilyesmivel, már megvettem, csak még nem próbáltam ki hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!