Hogy lehet szabályozni egy ilyen radiátort?
Képek: [link]
A radiátoron nincs szelepkerék (vagy ahogy hívják). Próbáltam fogóval a jobb oldalon lévő hatlapfejű kiálló részt tekerni, gyengén, de nem fordult könnyen semerre így inkább hagytam. A felső fehelér biszbaszt akármerre tekergetem csak forog rajta a műanyag. Van egy olyan gyanúm, hogy ezzel lehet állítani ... de gondolom kéne rá új "kerék". Ha igen, milyen kel, mi ennek a neve? Ha nem ... más ötlet? :)
Az a fő problémám, hogy előző szezonban ez a radiátor meleg volt, gond nélkül. Tegnap viszont, mikor belapcsoltam a fűtést (kombi kazán) teljesen hideg maradt (totálisan, semmilyen melegedést nem tapasztaltam, sehol, az előre- és visszamenő csövek nem is langyosodtak). Nem állíttotam rajta semmit. Légtelenítés megvolt, minden radiátor "pisil". Próbáltam játszani azzal, hogy a többi radiátprt fojtom kicsit, de ez nem jött be (még).
Megpróbáltam,.köszi a tippeket. Szemöldök csipesszel próbáltam ráfogni, fújtem WD-40-et. Egyelőre semmi. Még rápróbálok..Egy szaki azt mondta telefonba, hogy cserélni kell, de elvan, elvannak havazva melóval. Szóval ... mindenesetre köszi!
Még annyi, hogy ez "termosztátos" szelep vagy hagyományos? Ha lehet kép alapján típust meghatározni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!