Hogy kell ugy glettelni, hogy surlofenyben se latszodjoni semmi hiba, hanem tukor sima mennyezetem legyen?
Led szalaggal lesz korbe megvilagitva a gk mennyezetem.
Meg tudom en ezt csinalni, ugy hogy soha nem gletteltem, de muszaki es jo kezugyessegu vagyok? Vagy felejtsem el es neki se alljak. Zsirafot tudok berelni hozza.
Ha még sosem csináltad, akkor tuti hogy nem.
4-5 szőr kell glettelni és csiszolni, de még a festők sem tudnak mind ilyen színvonalon.
Ha van rá pénzed, akkor inkább bízd rá festőre.
Meg lehet csinálni, de nagyon rossz hatásfokkal fogsz dolgozni egy festőhöz képest. Engem is kikészít, mert elveszek a részletekben.
Mi itthon csináljuk most az egyik szobát, mert anno nem lett glettelve, csak kimeszelve.
1. Lecsiszoltuk a meszes, vakolt falat.
2. Mélyalapozás.
3. Gelttelés.
4. Csiszolás zsiráffal. (Tovább tartott a csövek mögött, radiátor körül kézzel megcsinálni azt a pár négyzetmétert, mint a többi 40-et.)
5. Glettelés.
6. Csiszolás.
7. Mélyalapozás.
8. Fehérre festés.
9. Flekkelés fehérrel, ezen hibák csiszolása.
10. Színnel festés.
Azért fehérrel festünk először, mert lesz fehér is a falban, s még díszléceket is ragasztunk.
Tehát látható, hogy nagyon sok művelet van, de megoldható ha van kézügyességed. De nagyon fárasztó egy nem szakmabelinek!
A lámpa használata nagyon ajánlott a falfelületen!
Amit te szeretnél látni azt egy profi festő is csak 90%al tudja megvalósítani. 3 réteg bamdázsolás és 2 réteg telibegletteléssel ezt el lehet érni, de emberi kézi munkából ne várj hibátlant. A gipszkarton lapok alapban 0-ban vannak, a rétegek mind plusz retegvastagságot képeznek rajta, hiába szélesíted rétegenként. Ezt a 2 réteg telibegletteléssel lehet tompítani(1 réteg azért nem elég mert azt a csiszoláskor le is csiszolod a karton felületéről).
Ez amúgy már túlon túl jó felületet eredményez, de sötétben surlófénynél még ebben is latható lesz enyhe huplisság. Pláne ha mar alapban a kartonban is van, márpedig tuti lesz.
Ráadásnak ezt a festő nem fogja látni, mert nem tudja ezeket a fényviszonyokat produkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!