300. 000, - Ft villanyszerelői munkadíja, nem sok kicsit?
#9: feleakkora házat a férjemmel egy hétvége alatt megcsináltuk, napi 4-5 órával. Tehát az egész max 20 óra. Ez két főre 40 óra.
Előbbi konnektorok példa: én nőként max 10 perc alatt felrakok egyet, akkor egy szakembernek ez max 5 perc...
Na meg mivel felújítâsról van szó, nem kell az egészet vésni, csak ott, ahol új leágazás, vagy új bekötés lesz. És ha nem százéves házról van szó, akkor a korábbi vezetékek is csövekben vannak, azzal a mozdulattal, amivel kihúzod a régi kábelt, be is húzod az újat.
Mondjuk ez az a meló, amire én egyetlen fillért se adnék ki, inkább megcsináljuk magunk. :D
Ha egy teljesen új ház villanyhálózatának a kiépítése, véséssel, akkor hihetetlenül olcsó.
Ha régebbi vezetékek áthúzása, néhány újabb kiépítése, akkor reális.
Ha csak áthúzás, akkor nem "baráti", hanem drága.
Ez nagyon drága.
Kb egy hét alatt meg lehet csinálni kényelmesen.
Én biztosan nem mennék bele, hogy egy felújításra megérett korú házban a meglévő csövezésbe húzott rendszerrel legyek el újabb 30 évet. Ma már azért mások az igények, mint 1970-ben.
Azért az aranyos, hogy én kihozok bizonyos alapterületre bizonyos óraszámot, szűz téglafalaknál, más meg fele akkorára kihoz a felénél alig kevesebb óraszámot, de csak vezetékáthúzásra és szerelvénycserére, és még én vagyok a rossz. :D
Kérdező, csövet és vezetéket tehát menynit kell venned? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!