Parketta felújítás házilag, hogyan?
Kézzel nem fog menni. Ehhez gép kell. Fel kell először durvával csiszolni,(40-60-as papírral) hogy lejöjjön a régi lakk, és a fa felső felülete. Utána simítani 100-120-as papírral. A réseket ki kell fugázni, a csiszolt fa por és parkettafuga keverékével (vagy régen csiszolt fa por+rozsliszt+víz) keverékével -ha jól emlékszem.
de géppel sem egyszerű, mert ha nem egyenletesen tolod, vagy megállsz, azonnal belecsiszol, és mindez csak a lakkozásnál jön elő, mert minden hullám látszik.
Ha mindez kész, akkor a fugákat ismét átcsiszolod, aztán jöhet a kopásálló lakk, 2-3 rétegben. Aztán polírozni a kész lakkot.
Parkettacsiszolót tudsz bérbe venni, de ahogy az 1-es írja, csak nagyon óvatosan, de nem ördöngösség!
Én nő létemre megcsináltam.
Nekem a lakkozás volt a kellemetlen, mert rohadt büdös volt, csak nyitott ablaknál lehet, azon meg röpköd be minden szutyok bogár.
Ami nagyon fontos, hogy NAGYON és sokszor fel kell porszívózni utána, mert ha marad bármi is, akkor úgy fog kinézni, mintha grízzel szórtad volna fel a szobát, vagy habzott volna a lakk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!