Egy fal nedvesség elleni szigetelése mekkora és milyen költségű munka?
Oké, hogy szakemberrel kell konzultálni de ingatlan vásárlásról van szó, s lehetőleg nem hívnék olyan ingatlanhoz szakembert konzultálni, amiről az derül ki, hogy akkora költség ami nem éri meg.
Szóval van az ingatlanon belül 1 db fal amiről pereg a festék. Belső elválasztó fal, nem külső. És az egyik külső falnál kívülről pereg. Egyik 1 méteres szakasz másik az 5 méteres szélességű házból 4 méter.
Egy 100 éves hosszúkás családi házról van szó, ami csak kb. 10 centire emelkedik ki a földből.
Szokták ,de nem feltétlen.
A "szigetelés" 10-20 centi vagy a sima vízmegkötő vakolat,ja ha eternit/ olómcsőves a ház azt se árt cserélni,ajtó+ablak csere,plusz belűlről is szigeteltetni.
(Én egy kb 60 m²-es ingatlanra kaptam 5 milliós 'felújitási ajánlatot',ami "jó ár".... Az ingatlan max 4 milliót ha ér.
Ja,falszomszédos,a szomszéd nemet mondott)
Van,esetünkbe 'osztott' szalag telkek,a mi falunk és az ő házuk közőtt kb 2 méter van...Ha felrakatom a 20-30 centi szigetelést....
Igen,hangszigetelést is szerettünk volna...
Na ilyenkor van h ' lehet megvenni a szomszéd házat'....
Nem tudom.Jelenlegi szomszéd eladta a házat(?),ha jól hallom.
A felújitást én már kihagyom,itt.Alapból betonemelvény+ salakbetonház,még nem romos,de ~5 milliós felújitásba se fogunk bele.
Ha jön az új tulaj,4 millióér " telek ár" jelleggel felkinálom neki.Számomra ennek a háznak nincs érzelmi értéke se.
Egy mobilház ~5 millió (panelfalas).Számomra jobban megéri.
A mobilház kb 6 hét alatt készül el,mármint a gyártás,összeszerelés 3-5 nap.
Csak telek kell.
Illetve van + telekkel is eladó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!