Alu-réz kábel csere, jó ötlet?
Figyelt kérdés
Most fel lesz újítva teljesen a szobám, új nyílászárók, tulajdonképp a parkettán kívül minden ki lesz cserélve. A házunk 50 éves, és alu kábelek mennek, viszont a vezetéket érdemes lenne szerintetek kicserélni a szobában a következő összekötődobozig? Főleg azért is kérdezem mert a villany MM falkábellel van, a konnektorokhoz pedig gégecső megy, de a világítás miatt akkor kilehetne cserélni szerintem MM réz-re az alut, meg a többi alut is kilehetne cserélni a szobában. Van szerintetek ennek értelme hogy szakaszosan cserélje ki az ember? Kvázi olyan tempóban ahogy felújítjuk a lakást, évekre lebontva. Wago kötőelemmel lenne megoldva és van alu kontaktpasztám is. Csak érdekelne, hogy szerintetek van-e értelme ennek a részleges megoldásnak. Köszönöm!2018. jún. 27. 20:29
1/6 anonim válasza:
Értelme van, mert elfog készülni.
És nem máskor kell ismét bontani, gipszelni, huzogatni. Ha már felújítás van, akkor legyen meg rendesen, még akkor is ha részletekbe. Én is részletekben csináltam.
2/6 anonim válasza:
Legalább egy szoba ki lesz pipálva. Van értelme.
3/6 anonim válasza:
persze hogy van értelme, így minden helyiséget csak egyszer kell szétverni.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megerősítést!
2018. jún. 28. 21:34
5/6 anonim válasza:
Akkor mondom, hogy mi történik azon a ponton, ahol a rezet rákötöd az aluvezetékre. Nagyon gyorsan elkezd oxidálódni, izzani, gyakorlatilag égni az aluvezeték rész a két anyag különböző tulajdonságai miatt, és egy idő után lesz ingyenes csillagszoró abban a falidobozban, ahol összekötöd őket. Volt szerencsém ilyet látni. Remélem még nem égett le a lakásotok!
6/6 anonim válasza:
akkor van oxidáció, ha az alut gány módon összesodrod a rézzel.
lemezes sorkapcsot kell használni, vagy wago-t a hozzá való pasztával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!