Tényleg igaz, hogy felújításnál a munkadíj az még 1x az anyagár?
Életemben nem újítottam még fel semmit, naiv 26 éves friss házasok vagyunk és most veszünk majd közös lakást a párommal. Viszont egyáltalán nem forgunk ilyen körökben és nem szeretnénk, ha átvágnának a "mesterek". Budapestről van szó egyébként.
Én úgy hallottam, hogy általában burkolásnál az anyagárral megegyező összeget kérnek el munkadíjra. Ez tényleg így van?
Sőt.
Mi összes festettünk, nyilván a végére mindenkinek tele volt vele a hócipője, hogy finoman fogalmazzak..
Szóval kijelelntettem, hogy legközelebb csinálja akinek ez a szakmája, én meg max ellenőrizni jövök, szóval jól megnéztem az árakat, Google első 3-4 találat alapján, hát horror árak vannak, az anyagköltség nagyságrendileg(!) kisebb, mint a munkadíj.
Mi vettünk 2*5l szineset, aminek a fele megmaradt, + ~ 20l fehéret alapozásra illetve minden szükséges eszközt így volt kb 30-50k.
Kifestettük 3gy ~4 nm konyha felét, egy 19nm szoba 3 falát és egy ~7nm szobát, 2 fehér alapozó + 1-2 réteg szín, szóval összesen kb. 200, vagy valmivel több nm-nyi falfelütet.
Ennek a munkadíja fehérrel 800/nm/2 réteg és 900 színessel ha monjduk fel-fel akkor 100*800+100*900 = 170 000 froint, és ebben nincs benne a az egyéb felmerülő költség illetve a nyilvén kiszámlázott maszkolás és társai, vagy az anyagár, vagy a hozott anyaggal dolgozás miatti felár.
Tehát jah, el tudom képzelni, hogy burkolásnál is minimum hasonló árak mennek, sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!