A mosógép vezetéke nem ér fel a csempe tetején lévő konnektorhoz;kb 5cm kellene. Mi a legegyszerűbb megoldás?
Hosszabbító ?
Nálam a hűtő háta mögött volt a falból 6cm-re kiemelkedő konnektor, így nem tudtam az amúgy is kicsi helyen annyira betolni a falig a hűtőt, hogy el is tudjunk mellette menni, és a hűtő hátoldalán a rácsot se verjük szét. Szerelőt hívtam, és a beépített szekrény helyén lévő lyuknál, a falból kb fél méterrel feljebb és oldalra szerelte át a konnektort. Nem tudom, hogyan tette, hiszen ezekbe a betontömbökben, ---ahol ráadásul a falba bele van építve a leggagyibb alumíniumvezeték, de azóta úgy megy minden, ahogy annak lenni kell : el is férünk, anélkül, hogy véletlenül meglöknénk a hűtőt, vagy belerúgnánk az ajtajába és a hűtő rácsa sincs veszélyben egy kiálló, rubik-kocka méretű dugaljzat miatt.
Nem tudom, miféle elgondolásból adnak minden nagyobb háztartási gép mellé 1/1- , 1 méter "hosszú" vezetéket, de szabványba tenném a három méternyi vezetéket, ha azt elspórolnák, keményen büntetném a céget! Hosszú vezetékből "levágni" sokkal könnyebb, mint toldogatni.
Te szabványosítanád a 2,5÷3 m vezetéket, de vedd figyelembe, már szabványosítva van 1,5 m-ben.
Én biztos,hogy vennék egy dugvillával szerelt vezetéket,2 méterest,aminek a vastagsága 3x1,5,...és kicserélném!
Ha veszel egy falon kívül szerelhető, védőföldes csatlakozóaljzatot (konnektor) és egy villásdugót hozzá, 40÷50 cm-es vezetékkel egyszerűen megoldhatő.
1/2 méteres hosszabbítód lesz, ami nem ér le a földre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!