Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Tető felújítással kapcsolatban...

Tető felújítással kapcsolatban kaphatnék egy kis segítséget?

Figyelt kérdés

Egy-két nap és jönnek felmérni és ajánlatot tenni a munkára, ezért szeretnék egy kis előzetes információra szert tenni laikusként, hogy ne teljesen felkészületlenül álljak a szaki előtt.

Anyagi megfontolásból a régi cserép megtartásával, azok jó helyre rakásával "újítanám" meg a tetőt.

Ez lehetséges?

Nagyjából mennyibe kerülhet ha teljesen leszedik a régi cserepet, kicserélik alatta a nem megfelelő fa anyagot (hullámos a tető), fóliáznak és úgy vissza a régi cserép?

És mennyibe kerülhet, ha csak ott igazítanák meg a cserepeket, ahol szükséges (beázik, vagy be fog ázni)?

Jelen pillanatban szerintem a beázás a legnagyobb probléma, mert eddig a legnagyobb viharok sem fújták el a tetőt (kopp-kopp-kopp, most ezt le is kopogtam), de ezt a jövőben sem szeretném.

Mik azok a kérdések, témakörök, amikre feltétlen térjek ki és kérdezzek rá?

Mi adhat okot gyanakvásra a szakival kapcsolatban?

Sacc per kb. 300 m2 a tető.

Majd megírom, hogy mit mondott és mekkora összeget a szaki?

2018. máj. 17. 19:29
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

22 eFt/m2 az csak a munkadíj? Erre jön még rá az anyagköltség?

Az anyagköltséget ti csak a munka végeztével számoljátok hozzá a munkadíjhoz?

Cserépátrakás mit jelent?

Amúgy ma volt egy szaki felmérni.

Szemrevételezés és számolgatás után:

- kb. 300 m2

- tartógerendákhoz, keresztgerendákhoz nem nyúlnak

- újra léceznek

- fóliáznak

- régi cserép le majd vissza

- egy kis kémény igazítás

- csatornázást nem csinálnak

- 500 ezer munkaköltség

- 300 ezer anyagköltség

- fusiban

- ?

2018. máj. 18. 13:35
 12/15 anonim ***** válasza:
40%

A cserép leszedés, tisztogatás, visszarakás 0 iq-s segédmunka, te is meg tutod csinálni, csak jó ha van tartalék a cseréptörésekre. A léc csere szintén nem rakétatudomány (tudom, fater saját erőből épített két tanyát, kölökként segítettem neki, már évtizedek óta állnak) szóval miért nem csinálod meg magad, 1-2 barát bevonásával?

(na most mindjárt megkapom, hogy igenis rakétatudomány a cseréprakodás:))

2018. máj. 18. 16:40
 13/15 anonim ***** válasza:

"22 eFt/m2 az csak a munkadíj? Erre jön még rá az anyagköltség?"

Nem, anyaggal együtt van.

Amúgy maga a cserép baromi drága, csak az átrakás fusiban számla nélkül 800 000 forint teljesen korrekt ajánlat.

2018. máj. 18. 20:14
 14/15 A kérdező kommentje:
Ennyi pénzért, számla nélkül terheli valamilyen felelősség az ácsot? Úgy értem, hogy ha később akadna valamiféle probléma, akkor van lehetőség "garanciális" javításra, vagy ilyesmi?
2018. máj. 19. 13:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Ugyan régi kérdés, de: Nem dehogy terheli. Hiszen a valóságban "nem is végezte el" az adott mnukát
2019. dec. 6. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!