Tető felújítással kapcsolatban kaphatnék egy kis segítséget?
Egy-két nap és jönnek felmérni és ajánlatot tenni a munkára, ezért szeretnék egy kis előzetes információra szert tenni laikusként, hogy ne teljesen felkészületlenül álljak a szaki előtt.
Anyagi megfontolásból a régi cserép megtartásával, azok jó helyre rakásával "újítanám" meg a tetőt.
Ez lehetséges?
Nagyjából mennyibe kerülhet ha teljesen leszedik a régi cserepet, kicserélik alatta a nem megfelelő fa anyagot (hullámos a tető), fóliáznak és úgy vissza a régi cserép?
És mennyibe kerülhet, ha csak ott igazítanák meg a cserepeket, ahol szükséges (beázik, vagy be fog ázni)?
Jelen pillanatban szerintem a beázás a legnagyobb probléma, mert eddig a legnagyobb viharok sem fújták el a tetőt (kopp-kopp-kopp, most ezt le is kopogtam), de ezt a jövőben sem szeretném.
Mik azok a kérdések, témakörök, amikre feltétlen térjek ki és kérdezzek rá?
Mi adhat okot gyanakvásra a szakival kapcsolatban?
Sacc per kb. 300 m2 a tető.
Majd megírom, hogy mit mondott és mekkora összeget a szaki?
22 eFt/m2 az csak a munkadíj? Erre jön még rá az anyagköltség?
Az anyagköltséget ti csak a munka végeztével számoljátok hozzá a munkadíjhoz?
Cserépátrakás mit jelent?
Amúgy ma volt egy szaki felmérni.
Szemrevételezés és számolgatás után:
- kb. 300 m2
- tartógerendákhoz, keresztgerendákhoz nem nyúlnak
- újra léceznek
- fóliáznak
- régi cserép le majd vissza
- egy kis kémény igazítás
- csatornázást nem csinálnak
- 500 ezer munkaköltség
- 300 ezer anyagköltség
- fusiban
- ?
A cserép leszedés, tisztogatás, visszarakás 0 iq-s segédmunka, te is meg tutod csinálni, csak jó ha van tartalék a cseréptörésekre. A léc csere szintén nem rakétatudomány (tudom, fater saját erőből épített két tanyát, kölökként segítettem neki, már évtizedek óta állnak) szóval miért nem csinálod meg magad, 1-2 barát bevonásával?
(na most mindjárt megkapom, hogy igenis rakétatudomány a cseréprakodás:))
"22 eFt/m2 az csak a munkadíj? Erre jön még rá az anyagköltség?"
Nem, anyaggal együtt van.
Amúgy maga a cserép baromi drága, csak az átrakás fusiban számla nélkül 800 000 forint teljesen korrekt ajánlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!