Van egy 1963-ban épült ház, ki szeretnék bontani egy 15cm-es falat. Ez okozna e valamilyen statikai problémát?
Ezt statikussal kell megnézetni, nem ilyen nézd meg dolog. Valószínűséget mondhatunk rá, de ennél több felelőtlen lenne.
amúgy:
A 15 cm-es fal az nyilván 10-es válaszfal, ami simán kibontható.
Tehát nem főfal.
1. Amúgy mi a baj ezzel a kép feltöltéssel, ezen is el lehet igazodni.
Első vagyok!
Tökéletes a link és a fotó is! Köszönöm!
Látatlanba mondom, (de szerintem stimmelni fog).
Az a 15ös fal nem tartófal (10-es válaszfal vagy 12-es km tégla fal vakolva), de kibontás előtt meg kellene vizsgálni, hogy a felette lévő (feltételezem) fafödém gerendái ráülnek-e.
Elvileg nem, de sose lehet tudni. azt tudod tenni, hogy közvetlenül a fal mellet a mennyezetsarokban (a holkernél) levered a vakolatot, és meg fogod látni, hogy az alsó nádazás és a deszkázat át van-e vezetve a bontandó fal felett (kvázi előbb készült a födém és a deszkázat és a falat csak alá falazták). Ha így van akkor tuti nem tartja a födémgerendákat. De arra készülj fel, hogy bontás után a mennyezetvakolat tuti össze fog repedezni, mert az elmúlt 40 évben a födém csak-csak ráült a falra.
Én meg statikusként mondom, hogy nyugodtan kirugdalhatod azokat a falakat, amiket szeretnél, mert nem tartanak azok semmit.
Jó munkát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!