Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ki, milyen padlókiegyenlítőt...

Ki, milyen padlókiegyenlítőt ajánl laminált padló alá?

Figyelt kérdés

Parkettánkat szeretnénk felszedni teljesen,ami ragasztva van a betonhoz. Az ebből eredő hepe-hupákat kívánjuk kiegyenlíteni padlókiegyenlítővel.

Mennyire legyen sima amire a lamináltat tesszük?

2018. márc. 22. 17:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez a mértékétől függ , enyém kátrányban volt . 3 éve felszedtem , felsöpörtem a morzsalékot és a szaki ajánlására 3 mmes párazáró fóliát 2 rétegben tettem le . Erre a laminált jött 8mmes vastag . Halk , se pára se hideg nincs alatta .
2018. márc. 22. 17:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Parkettre burkolás nem jöhet szóba?

Ha mégis felszeded akkor alapozás majd padlopon. Arra párazáró fólia 2-5mm kiegyenlítő habfólia vagy hablemez.

2018. márc. 22. 18:39
 3/6 A kérdező kommentje:
A parketta, ugyan stabil, de nagyon hullámos. Sajnos ha ezeket a rétegeket rátennénk, akkor meg nagyon magas lenne a többi szinthez képest... A parkettára közvetlen rálehetne tenni a laminált padlót?
2018. márc. 22. 18:52
 4/6 anonim ***** válasza:

Sok helyen ráteszik a parkettára a laminált padlót, de előfordul, hogy berohad alatta a parketta.

Parketta nem menthető? Az fából van, ellentétben a laminált padlóval.

Ha már mindenképpen fel akarod szedni a parkettát, akkor inkább szalagparkettát tegyél le, esetleg svédpadlót! Ezek fából vannak, többször csiszolhatók.

2018. márc. 22. 19:03
 5/6 A kérdező kommentje:
Az egész lakást felújítottuk, a parkettával is az volt a terv, de sajnos a régi parkettát nem lehet tán sötét színűre festeni és utána lakkozni... Ezért is gondolkodunk az egész felszedéséről. A homok színű parketta nem igazán megy a lakás mostani kialakításához.
2018. márc. 22. 19:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Ismétlem, hogy ha anyagilag megengedheted magadnak, szalagparkettát tegyél, ugyanúgy néz ki, mint a laminált, csak fából van. Esetleg svédpadlót.

Padlopont szoktak aljzatkiegyenlítésre használni. Azonban nem elég, ha csak kiöntöd, venni kell egy tüskés hengert, és azzal elegyengetni.

Tehát szerintem semmiképpen se a parkettára tegyétek rá!

2018. márc. 22. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!