Gipszkarton, tolóajtó, kb mennyi?
Nem egyszerű embert találni a munkára manapság.
Egy kicsi szobát választanánk le, kb 2.3m gipszkarton, rajta valami igényesebb, tejüveg tolóajtóval. Budapest, panel.
Több helyen érdeklődtünk, eddig egy ajánlatot kaptunk amit kaptunk attól kb leestünk a székről. Gyanús, hogy csak le akart pattintani ez is, volt erre utaló jelek korábban is.
Szerintetek kb mennyi a reális ár, anyaggal, ÁFÁval, mindennel.
Nem tudom, hogy az egészet üvegből akarjátok?
Mert akkor az bizony eszméletlenül drága, még a legszerényebb is, mert nagyon nem mindegy, hogy az az üveg, milyen üveg.
Egy többszörösen edzett, törésmentes üveg nem 2 fillér és oda ugye ilyen kell.
Viszont asztalossal lehet csináltatni egy gusztusos keretet és tolószerkezetet (fixebb és biztonságosabb is) és azt beüvegeztetni üvegessel.
Rögtön a felébe fog kerülni. (különösen, ha van biztosításotok, de ezt már a fantáziádra bízom.)
1 vagyok.
Bocs, én csak az üvegajtója reagáltam.
A gipszkartonozás nem egy orbitális összeg és a két dolgot külön kellene választani.
Csinálja meg egy arra szakosodott valaki a gipszkartont, utána foglalkozzatok az ajtóval, asztalossal, üvegessel.
Ha komplex kéred valakitől, persze, hogy az egekbe rúg az összeg.
Praktikus lenne ha egy valaki csinálni mivel csak-csak jobb ha a gipszkarton falba megy bele az ajtó, akkor azt meg elve úgy kell a gipszkartont megcsinálni, de ha fal előtt futó akkor is fontos, hogy hova kerülnek a vasak. Meg akkor nincs egymásra mutogatás.
Valami ilyesmi: [link]
De ha ez nagyon drága akkor lehet olcsóbb megoldásokat keresni.
Amúgy asztalost sem könnyű találni, főleg kis munkára...
Ez nem kis munka egy asztalosnak.
Kis munka, ha egy fiók alját akarod megragasztatni.
Egy komplett tolóajtó elkészítését nem lehet kis munkának nevezni. Én is az 1-2-el értek egyet, mindössze annyit kellene tenned, hogy egyszerre rendezed oda a gipszkartonost és az asztalost, ők majd egyeztetik egymással a dolgokat.
Ha nem veszed a kezedbe az irányítást és nem bontod le szakmákra, akkor fizethetsz mint a katonatiszt. Aki neked a hatalmas árkalkulációt adta, az is ezeknek a dolgoknak az összeszervezéséért fizettet veled sokat. De hát valamit, valamiért!
És még annyit az előzőhöz, hogy abszolút nem egy ördöngösség megcsinálni, egy gipszkartonozónak.
A szabvány választófal áll két gipszkartonlapból, közte a szigetelés, rá a szabvány ajtó.
Mivel te úgy akarod, hogy a falba becsússzon az ajtó, erre a normál szigetelt falra egyik oldalról tesznek még egy gipszkartonborítást, ahova az ajtó becsúszhat.
Ehhez kell az asztalos, hogy megadja a gipszkartonozónak a méreteket.
De nem is kell neked asztalos, itt az elérhetősége a palinak, akik a neked tetsző ajtót gyártja, vedd meg készen
(árajánlatot kell kérni!) a többi a gipszkartonozó dolga.
Van benne gyakorlatuk hidd el!
Vagy itt találsz millió másik falban futó ajtót, válaszd ki, vedd meg, a többi már nem agysebészet, egy ügyes férfi még maga is megcsinálja.
Mókásak ezek a válaszok :)
Létezik olyan, hogy falban futó tolóajtó, az utolsó jól írta. 75-ös profilvázzal kompatibilis, megveszed, összepattintgatod, tartalmazza a görgőkocsi készletet is ütközőkkel. Olyan bruttó 50e.
A gondod a tokborítás lesz, ha ilyen igényes üvegajtóban gondolkodsz, annak az ára üveglappal 200e felett lesz. A gond az, hogy ezek a tolóajtó rendszerek mind a standard 40mm vastag ajtólapokkal kompatibilisek, azokat könnyű hozzájuk felfogatni, azok olcsóak (olyan 80-100e).
A gipszkarton falad nem nagy durranás, de árbefolyásoló tényező a hol/parkolás/hanyadik emelet felhordás/mennyi bútorod van/stb, ezt csak felméréssel áraznám be én is, mert a szokásos m2 árak a szárazépítészetben jellemzően nagy, 100m2 felületek esetén érvényesek. Tehát ha valahol egy netes árlistában azt látod, hogy két cukorkáért csinál valaki gipszkarton falat/m2 az nem a te esetedre érti, ahol a kis felület miatt ez inkább 6 cukorka/m2.
Szóval innen, táv-jósolni nem lehet.
Nem kell ezt túlmisztifikálni.
1) Vedd meg a tolóajtót mondjuk itt:
2) Keress itt (vagy másutt) a referenciák alapján egy jó gipszkartonozót:
3) Az ajtó méretéhez a falépítő megcsinálja a falat, a 2-es kimegy és 19.900Ft-ért szakszerűen bevasalja
4) Ugyanezek meghozzák az ajtót és beteszik.
Nem kell mindenféle szaralakokkal foglalkoznod, akik még a cipőtalpkopásukat is felszámolják neked, ezek előbb vagy utóbb úgyis éhen halnak!
Kérj többektől árajánlatot, de a menet az, amit leírtam.
Jaja, látom az utolsónak az +áfa, mint fogalom az teljesen ismeretlen :)
Ez a tolóajtószerkezet egy kalap merga, ha úgy tetszik tákibáki, mondom ezt úgy, hogy alig vagyok túl párszáz tolóajtó beépítésén. Mondjuk a kedves szakértő válaszolónak láthatóan fogalma sincs semmilyen szárazépítészeti fogalomról, így az előtétfalról sem.
Segítek: a kérdező le akar valamit választani, így neki egy önálló fal kel, nem egy előtétfal. Innentől kezdve pont semmit nem ér az általad javasolt vacakkal.
A kérdezőnek ez kell
mi mindig ebből az olasz cogi készletből építettünk, ez a legolcsóbb és ráadásul a legjobb. Hívd őket, kartonost is ajánlanak neked.
Hajrá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!