Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Panelban/társasházban közös...

Panelban/társasházban közös fal építésénél elvárható/kötelezhető-e a szomszéd, hogy adjon bele a költségekbe?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem rég vettünk egy panelt, ahova szeretnènk gallériát. Az álmennyezet lebontása után szembesültünk azzal,hogy a szomszéd és köztünk levő fal az álmennyezet fölött nincs befejezve. + a szomszéd kábelei átlógnak a mi területünkre, amit nekünk kell most valahogy megoldani. A másik lakóval kb. beszèlni nem lehet, mert nem érdekli semmmi vagy éppen agresszívan lép fel...A kérdésem az, hogy ti mit tennétek? Szerintetek jogosan várnánk el, hogy beszálljon a költségekbe, illetve kötelezhező-e rá.

2018. febr. 28. 20:19
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
A nagy belmagasság miatt volt egy kazettás álmennyezet,milyen födém bontásról beszéltek? Nem mind1,hogy télen 2,8 m belmagasságú lakást fűtesz ki, vagy ennél jóval többet...Na szóval, a mi saját álmennyezetünk fölött futnak a szomszéd kábelei/vezetékei. Neki is van gallériája és mivel helyet akart spórolni ezért az ő vezetékeit anno rajtunk keresztül kötette be...Nem levágni akartuk, hanem a fal mellé terelni a szomszéd vezetékeit. A közös fal meg úgy nincs befejezve, hogy a szomszédtól jön át hozzánk a fény, meg a cigi füst, gyakran ordítatja a zenét, ami olyan kb. Mintha nálunk szólna...Szóval nagyjából az élni és élni hagyniról ennyit..
2018. márc. 1. 08:10
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

"A nagy belmagasság miatt volt egy kazettás álmennyezet,"

T. Kérdező!

Magyarországon van az ingatlan?

Mert ez minden lehet csak nem panel!

2018. márc. 1. 09:25
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, igazán megtehetnéd, hogy megírod, hogy hol van ez a nagy belmagasságú panel és mindezt mikor építették.

Így nem lehet neked válaszolni.

2018. márc. 1. 10:09
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Fogod a vezetékeit és átdobálod. Majd befejezed felfelé a falat. Nem jogos az elvárásod.
2018. márc. 1. 10:52
 15/24 A kérdező kommentje:
Egy csomó belvárosi lakásban van álló galléria, és általában ott van az ágy ...mi ezen olyan hihetetlen? (Corvin-negyed környéke, Blaha, 17. Kerületben is több ilyenről tudok, ahol 4 méter a belmagasság). Itt mivel korábban iroda volt, tettek fel egy kazettás álmennyezetet, hogy ne szökjön fel a hő a kihasználatlan területre. (Profil+nègyzet alakú gipszkarton lapok)...Na, és ezen a részen vannak össze-vissza behúzva a szomszèd vezetékei...
2018. márc. 1. 11:41
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

"Egy csomó belvárosi lakásban van álló galléria, és általában ott van az ágy ...mi ezen olyan hihetetlen? (Corvin-negyed környéke, Blaha, 17. Kerületben is több ilyenről tudok, ahol 4 méter a belmagasság)."

Az b.meg, hogy az nem panel!!!!!

2018. márc. 1. 11:48
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Most mi a fenéről beszélsz?

Eddig te panelről szövegeltél és a belvárosi lakások nem panelből vannak.

2018. márc. 1. 11:48
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Ahol én lakom falun, minden házat ami nem családi ház, hanem többemeletes, többlakásos épület azt panelnek titulálnak, a "tájékozottabbak" pedig bérháznak.:D

Lehet, a Kérdező is ilyen vidékről származik.:)

2018. márc. 1. 12:11
 19/24 A kérdező kommentje:
Sorry, igen én hibáztam, minden többemeletes/többlakásos épületet panelnek hívok...budapesti vagyok, de mindig kertes házban laktam
2018. márc. 1. 12:17
 20/24 anonim ***** válasza:
35%

"Sorry, igen én hibáztam"

Ritka ilyet olvasni itt a gyk.

Minden "bűnöd" megbocsátást nyert!

(én kérek elnézést)!

2018. márc. 1. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!