Panelban/társasházban közös fal építésénél
elvárható/kötelezhető-e a szomszéd, hogy adjon bele a
költségekbe?
11/24 A kérdező kommentje:
A nagy belmagasság miatt volt egy kazettás álmennyezet,milyen födém bontásról beszéltek? Nem mind1,hogy télen 2,8 m belmagasságú lakást fűtesz ki, vagy ennél jóval többet...Na szóval, a mi saját álmennyezetünk fölött futnak a szomszéd kábelei/vezetékei. Neki is van gallériája és mivel helyet akart spórolni ezért az ő vezetékeit anno rajtunk keresztül kötette be...Nem levágni akartuk, hanem a fal mellé terelni a szomszéd vezetékeit. A közös fal meg úgy nincs befejezve, hogy a szomszédtól jön át hozzánk a fény, meg a cigi füst, gyakran ordítatja a zenét, ami olyan kb. Mintha nálunk szólna...Szóval nagyjából az élni és élni hagyniról ennyit..
"A nagy belmagasság miatt volt egy kazettás álmennyezet,"
T. Kérdező!
Magyarországon van az ingatlan?
Mert ez minden lehet csak nem panel!
2018. márc. 1. 09:25
Kérdező, igazán megtehetnéd, hogy megírod, hogy hol van ez a nagy belmagasságú panel és mindezt mikor építették.
Így nem lehet neked válaszolni.
2018. márc. 1. 10:09
Fogod a vezetékeit és átdobálod. Majd befejezed felfelé a falat. Nem jogos az elvárásod.
2018. márc. 1. 10:52
15/24 A kérdező kommentje:
Egy csomó belvárosi lakásban van álló galléria, és általában ott van az ágy ...mi ezen olyan hihetetlen? (Corvin-negyed környéke, Blaha, 17. Kerületben is több ilyenről tudok, ahol 4 méter a belmagasság). Itt mivel korábban iroda volt, tettek fel egy kazettás álmennyezetet, hogy ne szökjön fel a hő a kihasználatlan területre. (Profil+nègyzet alakú gipszkarton lapok)...Na, és ezen a részen vannak össze-vissza behúzva a szomszèd vezetékei...
"Egy csomó belvárosi lakásban van álló galléria, és általában ott van az ágy ...mi ezen olyan hihetetlen? (Corvin-negyed környéke, Blaha, 17. Kerületben is több ilyenről tudok, ahol 4 méter a belmagasság)."
Az b.meg, hogy az nem panel!!!!!
2018. márc. 1. 11:48
Most mi a fenéről beszélsz?
Eddig te panelről szövegeltél és a belvárosi lakások nem panelből vannak.
2018. márc. 1. 11:48
Ahol én lakom falun, minden házat ami nem családi ház, hanem többemeletes, többlakásos épület azt panelnek titulálnak, a "tájékozottabbak" pedig bérháznak.:D
Lehet, a Kérdező is ilyen vidékről származik.:)
2018. márc. 1. 12:11
19/24 A kérdező kommentje:
Sorry, igen én hibáztam, minden többemeletes/többlakásos épületet panelnek hívok...budapesti vagyok, de mindig kertes házban laktam
"Sorry, igen én hibáztam"
Ritka ilyet olvasni itt a gyk.
Minden "bűnöd" megbocsátást nyert!
(én kérek elnézést)!
2018. márc. 1. 12:19
Kapcsolódó kérdések: