Mesterek, dryvit polisztirol ragasztóra beltéri glett mehet?
Szép napot!
Szóval a fő problémám az, hogy pár helyen meg jelent néhány repedés. Ez újonnan vakolt fal. Ha leglettelem és festve lesz, attól félek megint előjönnek a repedések. (picit nagyobb mint a hajszál repedés)
Ha dryvit hálózom és a hozzá való polisztirol ragasztóval leglettelem a falakat simára, utána a normál beltéri glettel átmegyek rajta majd csiszolás után lefestem, akkor van rá esély, hogy lepattog a polisztirol ragasztóról a fehér glett anyag a festékkel együtt?
Tudom van az a méter széles üvegszövet beltéri gletthez, de nem vagyok az ilyenek híve.
Ez a dryvit háló polisztorgletteléses téma működhet? Esetleg csináltál vagy láttál már ilyet?
Ha ragasztóval rakod a hálót arra 1 réteg vastag, 1 réteg vékonyglett. De én a glettágyat javasolnám inkább.
Szóval vastagglettel ágyazod a hálót. Majd még 1 réteg vastag, majd 1 réteg vékonyglett és parádés a végeredmény.
Sokszor csináltuk már sose volt baj vele. A lakásomban is ez a rendszer van.
Vastag glettnek a Baumit Finofill anyagát javaslom, vékonynak Rigips Rimano Plus-t :-)
Csatlakozom az előttem szólóhoz, és annyival kiegészíteném, hogy maradj rendszerben!
Ha Baumit akkor vastag Fino Fill vékony Fino Bello. Ezt javaslom én is.
Ha Rigips akkor vastag 6-30-as vékony Rimano + A.
A fino bello hátránya a rimano plus-al szemben, hogy nehezebb vele dolgozni, mert jobban "tapad"
A finofill viszont mindenben veri a 6-30-ast. Rendszer ide vagy oda, gletteknél ez nem igen számít, a legjobb verzió a Finofill/Rimano plus kombináció ;-)
Kedves Uraim!
A rendszerben történő anyagfelhasználás az-azt jelenti, hogy EGY gyártó által javasolt termékcsaláddal, megfelelő rétegrendben történő felhordással végzem el a munkálatokat.
Egyébként a Fino Fill és Fino Bello kombinációja tökéletes, semmilyen tapadás nem tapasztalható!
Javaslatom a kérdezőnek:
Üvegszövetháló beágyazása Fino Fillbe min.4mm vastagságban, majd Fino Belloval átglettelni 1 vagy 2 soron!
Kedves Uram!
Próbáld ki egymás után ugyanazon felületre a 2 anyagot és meglatod mennyivel nehezebb a belloval dolgozni. Hidd el, tapasztalatból beszélek.
Kedves Uram!
Nem tudom mikor használtál utoljára fino bellot?
A gyártó cég kb. 1,5-2 éve változtatott a receptúrán.
A probléma az volt, hogy ha 2 rétegben használtad a bellot, akkor a második sornál nagyon szívott az alsó réteg, és "torzsásodott" a második réteg.
Most több víz-visszatartó anyagot tartalmaz a glett és így ki lett küszöbölve ez a jelenség! Ezt bekeveréskor különbségként úgy tapasztalod, hogy ásztatáskor nehezebben veszi fel a nedvességet, nehezebben ázik át a vízbe beleszórt glettanyag. Lehet, hogy egy kicsit puhább lett a glett, de ez megint csak az előnye lett szerintem! Én folyamatosan tesztelem az anyagokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!