Kijött a fuga a wc alól. Házilag hogyan lehet megoldani?
Olyan wc van amiből a cső hátul jön ki, ha ez számít valamit.
Szóval a wc alatt kb fél centi fuga? van ami időközben megrepedhetett és takarítás során folyamatosan kijöttek a darabkák. Már két oldalról hiányzik, csak elől van, meg talán hátul.
Így mikor ráülni a wcre néha kicsit billeg, gyakrabban pedig ez a porcelán vagy nem is tudom milyen anyag csikorog. Meg gondolom a csövek összeköttetésének sem tesz jót.
Mivel lehetne pótolni a fuga ? hiányzását, és hogyan.
Nincs férfi a lakásban, szóval légyszi úgy írjátok hogy boldoguljak vele.
Előre is köszönöm.
Legegyszerűbben úgy tudod megoldani, hogy mindenütt, körben kikaparod a töredező fugát, veszel szaniterhez való sziloplasztot, hozzá egy kinyomót és azzal pótolod a keletkezett résben körben.
A sziló tubusa csőrös, szépen, precízen juttass vele a résbe mindenhova, a felesleget (ha lesz) meg egy késsel, spaklival szedd le.
Tartsd be a leírásban szereplő száradási időt és megoldódik a gondod!
(A vécét nem is szokták merev anyaggal fugázni, hanem szilózzák.)
Találtam még egyet.
A lényeg, hogy körbenyomod szilóval, majd nedves szivaccsal körbetörlőd, és vársz a használattal amíg megköt.
Ez egyszerűnek tűnik. Köszönöm.
Mennyibe kerül egy ilyen pisztoly? A szilo gondolom kb 1500 ft lehet.
1-es vagyok
Én a kinyomót 1300-ért vettem, de ilyesmi árakon vannak mindenütt.
Nem tudom az 1-es linken a szuszogós bácsi mit spriccelt a szilóra, én nem tettem rá semmi ilyesmit és kb. 10 perc alatt végeztem mindennel, úgy, hogy én is nő vagyok.:)
Kedves Kérdező!
Ebben a videómban bemutatom, hogyan kell szilikonnal tömíteni.
https://www.youtube.com/watch?v=wywFGQ3BeXo
Tömítéshez Mapei Mapesil AC szilikont ajánlok. 2.500 Ft körüli ára van, kereskedéstől függően.
Üdvözlettel: Dr. Burkolat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!