Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Utólagos víz és szennyvíz...

Utólagos víz és szennyvíz bevezetés?

Figyelt kérdés
Adott egy ház, amiben nincs víz és szennyvíz bevezetve, szeretnék benne egy fürdőszobát és egy konyhát kialakítani, ez esetben fel kellene törni az összes betont a házban, vagy van erre humánusabb megoldás?

2018. jan. 31. 17:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Mindent meg lehet oldani. Alap esetben szobán belül elvezetett csövek nem túl esztétikusak,viszont szerelési szempontból jobbak. Egy esetleges javítás így olcsóbban kivitelezhető. A leírt példa még akár jó is lehet,csak nehogy véletlenül valaki erősködjön és nekitoljon egy szekrényt a csőnek és csőtörést okozzon. Ezekre oda kell figyelni a kialakításnál.
2018. febr. 1. 13:27
 12/31 anonim ***** válasza:

Szennyvizet bevezetni? Az nem jó! Kivezetni szokták! :)

Falsarokban elvezethető a szennyvíz. Lehet hangszigetelni a csövet, de kapható hangszigetelt szennyvizcső is.

A szenyvízcső 2%-os lejtése behatárolja a lehetőségeidet. Azaz ha nem süllyeszted az aljzatba akkor lehet, hogy nagyon magasra kell tenni a fűrdőkádat/zuhanytálcát és a WC-t is.

2018. febr. 1. 14:13
 13/31 A kérdező kommentje:
annyi előnyöm van, hogy asztalos vagyok, szóval bútorral bármit el tudok takarni esztétikusan akár költségmentesen is.
2018. febr. 1. 20:38
 14/31 anonim ***** válasza:
Bocsánat, de tényleg nem értem, szóval mindenféle lesüllyesztés nélkül akarod a falnál vinni? Akkor már minimum 15 centi magaslaton kell lenni a wc-nek, stb.
2018. febr. 1. 20:45
 15/31 A kérdező kommentje:

Mit nem értesz? Bejön a szenyvízcső a házba a fürdőszobában, és innen megy tovább a konyhába 2 falon és egy szobán keresztül, hogy a konyhában is le tudjon folyni a víz.

Ezt betakarom pl gipszkartonnal, vagy csak fölé építek egy szekrényt.

2018. febr. 2. 09:02
 16/31 anonim ***** válasza:

Bocsánat! Rosszul írtam. Nem 2% hanem 2‰ legyen a minimum lejtés.

Az ideális lejtés tehát 2‰ és 1% közt kell legyen. Azaz 10m-en 2 és 10 cm között.

2018. febr. 2. 09:25
 17/31 anonim ***** válasza:
Azt nem ertem, hogy megemeled a wc-t vagy mi? Ne engem nezz hulyenek, szerintem az otlettel van baj.
2018. febr. 2. 10:20
 18/31 A kérdező kommentje:
Miért emelném meg? Bejön a szenyvízcső a fürdőben, ott a wc... onnan megy tovább a cső a konyhába 2falon át a fal mentén... nem a konyhában lesz a budi basszus...
2018. febr. 2. 10:31
 19/31 anonim ***** válasza:

A WC-ből az aljzat alatt megy ki a szennyvíz, s ezért nem lehet megoldani azt, hogy az aljzat fölött menjen a cső.

Vagy a WC-t rakod egy emelvényre, vagy pedig egy átemelőszivattyúval oldod meg a szintkülönbség leküzdését.

2018. febr. 2. 20:39
 20/31 A kérdező kommentje:
Miér ne lehetne egy elágazás azon a szenyvízcsövön és miért ne mehetne a konyhába?.
2018. febr. 2. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!