Milyen Puffertartályt válasszak, üreset vagy egy hőcserélőset?
Figyelt kérdés
Vegyestüzelésű 6 tagú Viadrus kazán és gázkazán lenne rákötve. 1500l-esre gondoltam. A Viadrus kazán 35KW, a gázkazán C24. Pincéből megy a fűtés jelenleg gravitációval 6/4 csöveken, /4 oszlopos lemezradiátor/.
Kérném a segítséget, melyet előre is köszönök
2018. jan. 15. 21:00
1/5 anonim válasza:
Nekem van puffertartályom, hőcserélő nélkül. Nagy macera lett volna megoldani arról a meleg vizet. Ott mi a helyzet ezen a téren?
2/5 anonim válasza:
Én is arra jutottam,hogy nem macerálunk a vízzel is. A sima puffer ment a vegyesre, a villanybojler helyén meg minden szempontból tökéletes a kombi gázkazán.
Mondjuk ha jól értem akkor még egy gázkazánt is rákötnél a pufferre??? Ez elég nagy butaság lenne!!!
3/5 A kérdező kommentje:
Igen a gázkazán rákötését is javasolják. Most keresem a jó megoldást, nyáron szeretném csinálni. A gáz a szinten tartáshoz kellene, ha télen pár napra elmegy az ember. A gázfűtés is kiegyensúlyozottabb ezzel a megoldással, van aki csak gázra tett puffertartályt.
2018. jan. 16. 12:27
4/5 anonim válasza:
Eszembe nem jutna több mint 1500liter vizet gázzal fűtögetni a rendszerbe lévő minimális helyett.
5/5 anonim válasza:
Teljesen felesleges a gázt is rákötni, semmit sem nyersz vele. Vagyis ez nem teljesen igaz, mert jobb a kazánnak, ha nem kapcsol ki-be folyamatosan. De ez csak nagyon minimális nyereség szerintem.
A gáz az fűtheti egyenesen a házat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!