Egy egysoros téglafal elbírna egy 25 kg-os kádparavánt?
Elnézést, ha buta kérdés, nő vagyok és hozzá nem értő. Persze nem én szerelném fel, de addig nem is veszek, míg nem tudom, hogy kiszakadna-e a fal vagy sem.
Ilyen kádparavánra gondoltam: [link]
Azt írja, 25 kg, bár szerintem annyi nem lehet, ha plexi van üveg helyett, nem?
Én is nő vagyok, méghozzá barkácsolós nő és a következők jutottak eszembe:
Mindenképpen el kell hogy bírja, mivel még ha valóban 25-kg is, a súlya nem a falon lóg, hanem a kádon támaszkodik.
Az esetek nagy részében válaszfalon van, mert nem kitétel, hogy csak főfalra tehető.
Sőt, könnyűszerkezetes házakban is láttam kádparavánt és nem dőlt össze a fal.
A falba erősítés lényege, hogy egyenesen a helyén tartsa, a súlyhoz nincs sok köze.
Pont néhány hete szereltünk paravánt egy válaszfalra. :)
Ha mozgatható paravánról beszélünk, márpedig gondolom arról, akkor az nem a kád szélére támaszkodik és valóban van 25 kg. A kád széléhez csupán a szigetelő gumi csík ér.
Azt gondolom el fogja bírni, mivel elég hosszú sávban támaszkodik a falra, ezért nem olyan jelentős a súly, ami 1-1 pontra esik. A lényeg, hogy a leírásnak megfelelően kell rögzíteni.
Ha nem nyitható, mozgatható a paraván, akkor valamennyi súlyt átvesz a kád is, így végképp nincs gond.
Nekem is kétrészes van, ami nyitható.
Viszont a két rész találkozásánál az egyik oldal meghosszabbításaként van egy kb. 2 cm-es kis fémrúd gumitappanccsal, amivel a kád szélén áll, miközben természetesen a falhoz is rögzítve van.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy rengetegféle paraván létezik, ha neked kétségeid vannak, akkor keress ilyet!
8-as vagyok
Valójában az első része, ami a falhoz is van rögzítve az fixen áll (kádon is) csak a második része nyitható kifelé és befelé is.
#6 vagyok.
A miénk két részes, mindkettő mozgatható (harmónika szerűen behajtható a fal mellé) és csak a falnál támaszkodik egy pontban a kádra, egyébként sehol máshol. :)
Gondolom az támaszkodhat még, amelyiknek az egyik fele fix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!