Glettelés telibe! Valaki csinálta hasonló módon?
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy probáltatok e úgy glettelni telibe falat, hogy nem vártátok meg mig megszárad az elsö reteg. Kb enyhén megkeményedett. Ráhúztatok még egy réteget majd nedvesitett glettvassal poliroztatok. A glettvasat jól megdöntve kb 15-20 fokban erösen rányomva a felületre. Esetleg nedves ecsettel nedvesíteni a falat a glettvas elött. (Remélem érthetö voltam)
Nem tudtam telefonról megnyitni az adatlapját, de szerintem ez nem sima gipszes glett.
Ha ezt megpróbálod eljátszani valamelyik hagyományos glettel akkor a már kötésnek indult anyagot fogod "belenyomni" a puha felületbe. Szerintem csak a szilárdságát fogod kockáztatni.
A fenti anyagot még nem használtam itthon.
Belinkeltem a glettet. [link]
Gipszes alapu ez is. Eléggé szemcses anyag. Kisebb javitásoknál hasznalhatatlan. (Szerintem) Csak telibe jó glettelni vele. A végén pedig nem kell csiszolni ha jól csinálod.Sima fényes felületet ad.
Ok, elhiszem. Manapság már olyan adalékok vannak, hogy csak néz az ember.
Én abból indultam ki, hogy ha kötésnek indul a gipsz és elkezdenek kialakulni a kristályok (távozik a hidrátvíz) és azt egy újra simítással "megmozgatod" akkor az újrakötés már nem lesz olyan szilárd. (tekintettel arra, hogy a kötőanyag egy részét és a hozzá szükséges vizet már "elhasználtuk")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!