Mitől bugyog a cső, ha leáll a gázkazán keringetője?
Nyilván levegős maradt a rendszer, de ha megpróbálom feltölteni, rögtön jön a túlfolyón a víz, mintha teljesen tele lenne. Nemrég kellett egy alkatrészt cserélni, akkor lett a rendszer leeresztve, majd újra feltöltve. (Tágulási tartály a padláson.) Gázkazánnal fűtünk, ami ugye keringeti is a vizet. Míg üzemel, csendes a rendszer, ám miután a kazán kikapcsol, és a keringető kb két perc után leáll, a legvastagabb csőből mindig pár másodpercnyi hangos buggyanások hallatszanak, olykor erre ébredek föl éjjel. A cső a pincébe vezet, ahol a vegyestüzelésű kazán áll, az most le van kapcsolva a rendszerről, csak nagyritkán használjuk, a szezon elején, mikor még csak keveset kell fűteni.
Körülnéztem a pincében a kazán és a csövek környékén, sehol nem csöpög. Igyekeztem csurig tölteni a rendszert, de a bugyogás maradt.
A szerelők tanácstalanok.
Mit tegyek, hogy ismét csendes legyen?
Tágulási tartály és túlfolyó egyszerre???
Azt mégis hogyan?
A tágulási tartály fent van a padláson. A túlfolyó meg a pincében, azon át eresztjük le a vizet a rendszerből, ha szerelés miatt szükség van rá.
Amikor lent a pincében megnyitom a csapot, hogy feltöltsem a csöveket-radiátorokat, és azok tele lesznek, ezen a "túlfolyón" kezd jönni a víz, ha már tele van.
Lehet, hogy nem ez a hivatalos neve, elnézést.
Köszönöm a válaszokat! Ilyen légtelenítő van beszerelve, tudtommal ez automata: [link]
Viszont el volt fordítva alatta a piros csap, most kinyitottam, remélem, pár nap alatt ezzel megoldódik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!