Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Van segítség, vagy adjuk el...

Van segítség, vagy adjuk el úgy, hogy valaki szintén megszívja?

Figyelt kérdés

Vettünk 2 éve egy borospincét présházzal, a tetején 20m2-es nyaralóval, a Balatontól 6 km-re, meseszép környezetben.

Sokat költöttünk rá, konyhát, vendégszobát építettünk hozzá, bekerítettük. A szőlő gyönyörűen gondozott, azt kiadtuk.

A présházat nem akartuk rendeltetésszerűen használni, (mindkettő pinceszinten van) hanem amolyan borozó-nappalit csináltunk belőle, gyönyörű faragott bútorokkal.

Szomorúan vettük észre, hogy baromira vizesedik mindkét helység (szellőző nem volt) és ebből adódóan penészedik.

Csináltattunk a présházra szellőzőt, - a pincére valamiért nem vállalta senki - ami télen-nyáron nyitva van.

Nos, örömmel tapasztaltuk, hogy a pincében is és a présházban is megszűnt a vizesedés, szárazak a falak, DE... változatlanul vastagon minden bepenészedik.

A pincerész nem is zavarna, de a présházban mennek tönkre az értékes antik bútorok, mállik szét a terítő.

A présház padozata földes, a falak vakolatlan betonból vannak.

Van valakinek valami ötlete, hogy ezen hogy lehetne segíteni?

Őszinte leszek, ha nincs megoldás el fogjuk adni, mert így használhatatlan, de előre lelkiismeret furdalásom van a következő vásárlóval szemben, akinek ezt nyilván nem kötném az orrára, ha nem kérdez konkrétan rá.

2017. nov. 18. 13:11
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nagyon valószínű, hogy ez lesz, bár a felét sem fogjuk megkapni érte, mint amennyiben nekünk idáig van, de le kell nyelnünk a békát.

2017. nov. 18. 16:25
 12/20 A kérdező kommentje:

Mindenkinek zöld pacsit adtam, megköszönve, hogy segítőkészen foglalkozott a problémámmal.

Sajnálom, hogy erre tévedt a lepontozó aberrált, de élete legnagyobb boldogsága ez legyen!

2017. nov. 18. 18:31
 13/20 anonim ***** válasza:

mindig van olyan, akinek ez a legnagyobb öröme az életben... :S

ezért ő is pontot kap, aztán büszke rá, hogy elöl van a rangsorban, csak tudnám, mire jó ennek az oldalnak a rangsora.

2017. nov. 18. 19:17
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekem az jutott eszembe, hogy esetleg egy ózongenerátor a penész problémát megoldhatja. Nekünk van, azért vettük, mert az egyik fal nedves lett, és hosszú ideig tartott, amíg a probléma megoldódott és kiszáradt, de addig szörnyű poshadt szagot árasztott magából. Egy ózonos légtisztító megoldotta a gondot, az ózon szagtalanít és csírátlanít, így a penészt is kiírtja.

Nem tudom milyen teljesítményű kéne oda, nekünk egy kisebb asztali gép elég volt. A levegő nedvességtartalmán persze ez nem fog változtatni, de a penészedést megszüntetheti.

2017. nov. 18. 22:28
 15/20 A kérdező kommentje:

Kedves 14-es ilyesmire gondoltál?

[link]

Ha jól olvastam, ez a típus nem folyamatos használatra van és bizonyos használat után szellőztetni kell, aztán egy idő után megint elindítani.

Mi meg ősztől a jó időkig nem vagyunk ott, nincs aki ezt kezelje és valójában akkor hatalmasodik el a penész.

Nyaranta hétvégeken, meg a szabi alatt ott vagyunk, akkor nappal nyitva a nagy ajtó is a présházon, én törölgetek mindent, megy a ventilátor, jön a penész így is, de kezelhető.

Vagy esetleg ennek van valami más változata is?

2017. nov. 18. 22:48
 16/20 anonim ***** válasza:

14-es vagyok, nekünk ilyen van [link]

Ez kb folyamatosan megy nálunk, havonta egyszer tisztítjuk a szűrőjét és kb ennyi. Mondjuk az első fél év után bekrepált, de gond nélkül kicserélték, azóta is üzemel folyamatosan.

2017. nov. 19. 01:44
 17/20 anonim ***** válasza:
Ja még annyi ehhez, hogy ennek van egy olyan funkciója, hogy fél órán keresztül bocsát ki ózont folyamatosan, aztán kikapcsol, és van olyan, ami 3 mp-ig termel ózont, aztán 5 mp szünet, aztán megint. Nem tudom érthető-e :) Na mi ez utóbbi funkciót használjuk folyamatosan, és a havonta egyszeri szűrőtisztításon kívül nem nyulunk hozzá.
2017. nov. 19. 02:49
 18/20 A kérdező kommentje:

Kedves 14-es, köszönöm az információt!

Kicsit körbejárom még ezt, beszélek a céggel is és ha megerősítenek benne, hogy ilyen mérvű penészesedéssel is felveszi a harcot, akkor beruházunk egy ilyenre, mint legolcsóbb és eddig úgy tűnik egyetlen megoldásra.

Még egyszer köszönöm szépen!

2017. nov. 19. 09:25
 19/20 TappancsMancs ***** válasza:
Jó hallani hogy emberséggel állsz hozzá. Én úgy csinálnám hogy igen bizony ezzel a gonddal együtt hirdetném. Majd olyan veszi meg aki tud mit kezdeni vele, és megoldja. Nyilván árba is bele kalkulálva. Így korrekt.
2017. nov. 19. 10:07
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves 19-es!:)
2017. nov. 19. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!